Gent - Standard Liege, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Belgiei, este programat, vineri, 22 decembrie, de la ora 21:30, pe Ghelamco Arena, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gent şi Standard Liege au ca obiectiv accederea în play-off-ul principal (locurile 1 şi 2 merg în UEFA Champions League; poziţiile 3 şi 4 merg în UEFA Conference League), ambele clasându-se în acest moment în zona play-off-ului secundar (locurile 5-8, doar locul 5 permite accesul în UEFA Europa League).

Gent are în palmares un singur titlu de campioană a Belgiei, câştigat în 2015, în timp ce Standard Liege are în palamres 10 trofee, ultimul fiind cucerit în 2009.

Gent, echipă antrenată de Hein Vanhaezebrouck, ocupă locul 5, cu 30 de puncte, la trei în urma lui Club Brugge, ocupanta locului 4, ultimul care asigură accesul în play-off-ul principal.

După reluarea competiţiilor interne, Gent a bifat două victorii, 4-1 cu Heerenveen în campionat, pe teren propriu, şi 2-0, tot acasă, cu Cercle Brugge, în optimile de finală ale Cupei Belgiei.

Standard Liege îl are pe banca tehnică pe norvegianul Ronny Deila, campion cu Stromsgodset în 2013 şi cu Celtic Glasgow în 2015 şi 2016, numit în vară, după ce în sezonul trecut echipa a terminat abia pe locul 14 din 18.

În acest moment, „Les Rouches” ocupă locul 7, cu 25 de puncte, în condiţiile în care mai are de disputat şi o restanţă, obiectivul echipei fiind revenirea în cupele europene după absenţa din acest sezon.

Denis Drăguş, atacantul român care ajungea la Standard Liege în vara anului 2019, de la Viitorul Constanţa, pentru două milioane de euro, a fost golgheterul echipei în stagiunea precedentă, cu şase reuşite, fiind cel mai bun marcator şi în acest sezon, cu patru goluri.

În meciul tur, Standard Liege şi Gent au remizat pe Stade Maurice Dufrasne, scor 2-2, în urma golurilor marcate de Amallah 34p, Dussenne 89, respectiv, Tissoudali 60, Lemajic 79.

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Gent - Standard Liege.

Gent vs Standard Liege GG


Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol