Ross County - Glasgow Rangers, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Scoţiei, este programat, vineri, 23 decembrie, de la ora 21:30, pe Victoria Park din Dingwall, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Primul meci al etapei a 18-a din Scottish Premiership aduce faţă în faţă două echipe cu obiective diferite: Ross County va lupta pentru evitarea retrogradării, iar Glasgow Rangers încearcă să se apropie cât mai mult de liderul Celtic Glasgow.

Ross County, echipă antrenată de fostul internaţional scoţian Malky Mackay, ocupă locul 10 din 12 după 17 etape, cu 15 puncte, iar în ultima partdidă de campionat, disputată pe 17 decembrie, a pierdut acasă, scor 1-2 cu St. Johnstone.

Glasgow Rangers, locul 2 cu 39 de puncte din 17 meciuri, nouă mai puţine decât liderul Celtic Glasgow, s-a impus în etapa precedentă pe terenul lui Aberdeen, scor 3-2, revenind de la 1-2 cu două goluri marcate în prelungiri.

A fost a doua victorie consecutivă după instalarea ca antrenor principal a lui Michael Beale, adus de la Queens Park Rangers (liga a doua din Anglia) în locul olandezului Giovanni van Bronckhorst.

Tehnicianul scoţian, fost „secund” la Glasgow Rangers între 2018 și 2021, este unul dintre admiratorii lui Gică Hagi şi a declarat că abia aşteaptă revenirea lui Ianis Hagi după accidentarea gravă suferită la începutul acestui an.

„Ianis Hagi va juca un rol important în echipa noastră când va fi pregătit. În acest moment, se antrenează după un an de pauză şi suntem încântaţi să-l vedem revenind. La finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie sperăm să îl avem din nou disponibil”, a declarat Michael Beale.

Între timp, Ianis Hagi a semnat un nou contract cu Glasgow Rangers, valabil până în vara anului 2026, şi speră să revină cât mai repede pe teren: „Sunt bine. Au trecut aproape 11 luni de la operația mea și am avut răbdare până acum. Trebuie să am răbdare în fiecare zi și să ascult de kinetoterapeutul meu și sper să revin cât mai curând”.

În meciul tur, Glasgow Rangers s-a impus cu 4-0 în faţa lui Ross County, pe Ibrox Park, datorită golurilor marcate de Lundstram 24, Colak 39, 58 şi David 80.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Ross County - Glasgow Rangers.

Ross County vs Glasgow Rangers

2
Cotă

1.33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol