​Manchester City - Liverpool, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Ligii Angliei, este programat, joi, 22 decembrie, de la ora 22:00, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester City şi Liverpool, campioanele ultimelor cinci ediţii din Premier League, se întâlnesc în derby-ul „optimilor” din EFL Cup, la doar câteva zile după finala Cupei Mondiale din Qatar.

Manchester City, care a câştigat şase din ultimele şapte ediţii ale Cupei Ligii Angliei, a jucat un singur meci amical în pauza prilejuită de Cupa Mondială din Qatar, 2-0 cu Girona (De Bruyne 5, Haaland 18).

În Premier League, echipa lui Pep Guardiola este pe locul 2, la cinci puncte în urma liderului Arsenal, iar în ultima partidă oficială a pierdut în campionat, pe teren propriu, 1-2 cu Brentford.

În faza precedentă din EFL Cup, pe 9 noiembrie, Manchester City a trecut cu 2-0, acasă, de Chelsea, după golurile marcate de Mahrez (53) şi J. Alvarez (58).

„Cetăţenii” au avut 16 jucători plecați la Campionatul Mondial din Qatar, iar singurii care nu au trecut de faza grupelor sunt De Bruyne (Belgia) și Gundogan (Germania), în timp ce J. Alvarez (Argentina) a bifat toate partidele, inclusiv finala câştigată cu Franţa.

Liverpool este deţinătoarea trofeului, după ce în finala ediţiei trecute a trecut de Chelsea (0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 11-10 după loviturile de departajare) şi este cea mai titrată echipă a competiţiei, cu nouă succese, unul mai mult decât adversara de astăzi, Manchester City.

„Cormoranii” au jucat două amicale în această pauză competiţională, 1-3 cu Lyon şi 4-1 cu AC Milan, iar în ultimul meci oficial au trecut, în campionat, pe teren propriu, de Southampton, scor 3-1.

În Premier League, Liverpool este doar pe locul 6, la 15 puncte de prima poziţie şi la şapte puncte în urma locului 4, ocupat de Tottenham, ultimul care asigură participarea în UEFA Champions League.

Jurgen Klopp a avut şapte jucători la Cupa Mondială din Qatar, unde Konate (Franța) a ajuns cel mai departe, în finala pierdută cu Argentina la penalty-uri (a jucat zece minute, în locul lui Varane).

Pentru a ajunge în optimile de finală ale competiţiei, Liverpool a trecut în faza precedentă cu mari emoţii de Derby County, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-2 după loviturile de departajare).

Manchester City nu a câştigat nici unul din ultimele cinci meciuri directe cu Liverpool (două egaluri şi trei înfrângeri), iar în ultima partidă, disputată pe 16 octombrie, în campionat, „cormoranii” s-au impus în faţa „cetăţenilor” pe „Anfield”, scor 1-0 (Salah 76).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul GG: ambele echipă să marcheze în meciul Manchester City - Liverpool.

Manchester City - Liverpool GG


Cotă 1.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol