Blackburn Rovers - Nottingham Forest, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Ligii Angliei, este programat, miercuri, 21 decembrie, de la ora 21:45, pe Ewood Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Blackburn Rovers (un trofeu în palmares) şi Nottingham Forest (de patru ori câştigătoare a competiţiei) vor lupta pentru un loc în sferturile de finală ale EFL Cup, într-un meci deschis oricărui rezultat şi care îi va pune la încercare până şi pe cei mai experimentaţi pariori.

Cele două echipe au un trecut încărcat de glorie, Blakburn Rovers cu trei titluri (ultimul în 1995) şi şase Cupe ale Angliei, iar Nottingham Forest cu un troefu de campioană (1978), două ale cupei, dar mai ales cu două Cupe ale Campionilor Europeni (1979, 1980) şi o Supercupă a Europei (1979).

Blackburn Rovers, locul 3 în Championship, la cinci puncte în urma locului 2, ultimul direct promovabil, vine după două rezultate contradictorii obţinute în meciurile de campionat din decembrie, 1-4 acasă cu Preston North End şi 2-0 în deplasare cu Norwich City.

Echipa antrenată de fostul mare internaţional danez Jon Dahl Tomasson are ca obiectiv promovarea şi este adepta unui joc de totul sau nimic, dovadă că în campionat nu are nici măcar un egal: 13 victorii şi 10 înfrângeri în 23 de etape.

Pentru a ajunge în faza oprimilor de finală ale competiţiei, Blackburn Rovers a trecut de Brentford, scor 2-1, şi de West Ham United, 2-2 şi 10-9 la penalty-uri, ambele meciuri fiind disputate în deplasare.

Nottingham Forest are mari probleme în Premier League, unde ocupă locul 18 din 20, iar obiectivul declarat al antrenorului Steve Cooper este evitarea retrogradării, mai ales că, în vară, „pădurarii” au revenit după 23 de ani în prima ligă a Angliei.

Nottingham Forest este echipa cu cele mai multe goluri primite în Premier League, 30 de goluri, şi are al doilea cel mai slab atac din campionat, cu doar 11 goluri marcate.

În cele patru amicale disputate în decembrie, Nottigham Forest a câştigat o singură dată, 2-1 cu Valencia (d), şi a pierdut de trei ori, 1-2 cu Stoke City (d), 2-3 cu Atromitos (d) şi 0-1 cu Olympiakos (d).

Până în această fază din EFL Cup, Nottigham Forest a trecut de Grimsby Town, scor 3-0 în deplasare, şi de Tottenham, scor 2-0 pe teren propriu.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în stagiunea precedentă a ligii secunde, când Blackburn Rovers a câştigat, în tur, pe terenul adversarei, scor 2-1, iar Nottingham Forest s-a revanşat la retur, când s-a impus, în deplasare, scor 2-0.

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Blackburn Rovers - Nottingham Forest.

Blackburn Rovers - Nottingham Forest GG


Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol