Newcastle - Bournemouth, meci contând pentru optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei, este programat, marţi, 20 decembrie, de la ora 21:45, pe St. James Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3.

Mingi de fotbalFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

Newcastle United şi AFC Bournemouth se întâlnesc în optimile de finală ale EFL Cup, o competiţie pe care nici una dintre cele două echipe nu a câştigat-o până acum.

Newcastle, locul 3 în Premier League, vine după două două meciuri amicale pe care le-a câştigat, 5-0 la Riad cu Al Hilal şi 2-1 pe „St. James Park” cu Rayo Vallecano.

„Coţofenele” antrenate de Eddie Howe joacă din nou un meci oficial după mai bine de o lună de pauză, Newcastle având cinci jucători la CM 2022 din Qatar, Bruno Guimaraes (Brazilia), Fabian Schar (Elveţia), Nick Pope, Kieran Trippier şi Callum Wilson (toţi trei Anglia).

Newcastle a ajuns în „optimi” după ce a trecut în tururile precedente de Tranmere (Ligue Two, divizia a patra), scor 2-1, şi de Crystal Palace (Premier League), 0-0 şi 3-2 după loviturile de departajare.

Newcastle United este, practic, cel mai bogat club din Premier League, după ce Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită (PIF) a preluat 80% din acţiuni.

PIF, patronat chiar de Mohammed bin Salman Al Saud, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, gestionează 368 de miliarde de euro, iar spre comparaţie, City Football Group, societatea controlată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan şi care o deţine pe Manchester City, se bazează pe „doar” 27 de miliarde de euro.

Bournemouth, locul 14 în Premier League, n-a mai jucat nici un meci de pe 12 noiembrie, când trecea, în campionat, cu 3-0 de Everton, pe teren propriu.

Bournemouth este echipa pe care actualul antrenor al lui Newcastle, Eddie Howe, a preluat-o în League One (divizia a treia) şi a dus-o în Premier League.

În acest moment, echipa este antrenată de interimarul Gary O’Neil, fostul „secund” al lui Scott Parker, demis din cauza rezultatelor slabe.

Bournemouth a avut doi jucători la Cupa Mondială din Qatar, pe Chris Mepham şi Kieffer Moore (ambii Ţara Galilor).

Pentru a ajunge în optimile de finală din EFL Cup, Bournemouth a trecut de Norwich City (Championship), scor 2-2 şi 5-3 după loviturile de departajare, şi de Everton (Premier League), scor 4-1.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 17 septembrie în Premier League, Newcastle United a remizat pe teren propriu cu AFC Bournemouth, scor 1-1, goluri marcate de Isak 67p, respectiv, Billing 62.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Newcastle - Bournemouth.

Newcastle vs Bournemouth 1

Cotă 1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol