Leganes - Zaragoza, meci contând pentru etapa a 21-a din liga a doua a Spaniei, este programat, luni, 19 decembrie, de la ora 22:00, pe Estadio Municipal de Butarque, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Orange Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leganes şi Zaragoza se întâlnesc într-un meci care trebuia să fie un derby pentru accederea în prima ligă sau măcar pentru play-off-ul de promovare, însă cele două echipe se zbat în mediocritate la mijlocul clasamentului.

Leganes, echipa antrenată de Imanol Idiakez, ocupă locul 12, cu 27 de puncte, la cinci puncte de poziţia a şasea, ocupată de Granada, ultima care asigură prezenţa în play-off-ul de promovare în LaLiga.

Gruparea de la periferia capitalei Madrid se află la al treilea sezon consecutiv în LaLiga 2, după retrogradarea din 2020, după ce, anterior, bifase patru ani la rând, singurii din istoria sa, în prima ligă a Spaniei.

Leganes nu a mai pierdut în campionat de nouă meciuri (patru victorii şi cinci remize), iar pe teren propriu a cedat doar de două ori în 10 partide, ultima dată contra lui Albacete, scor 0-1 pe 2 octombrie.

În etapa precedentă, Leganes a remizat în deplasare, 1-1 cu Andorra.

Real Zaragoza îl are pe banca tehnică pe Fran Escriba şi ocupă locul 16 în clasament, cu 25 de puncte, şapte peste poziţia a 19-a, ocupată de Lugo, prima sub linia de retrogradare în liga a treia.

Aragonezii, câştigători ai Cupei Cupelor în 1995 şi care au în palmares şase Cupe şi o Supercupă ale Spaniei, n-au mai jucat în prima ligă din sezonul 2012-2013, la capătul căruia au terminat pe locul 20 şi au retrogradat, astfel că bifează al 10-lea sezon consecutiv în LaLiga 2.

Zaragoza este neînvinsă de cinci meciuri în campionat (două victorii şi trei egaluri), dar în deplasare n-a câştigat nici una din ultimele trei partide, iar în şapte din ultimele 10 nu a reuşit nici măcar să marcheze.

În etapa precedentă, Zaragoza a câştigat pe teren propriu, scor 3-0 cu Huesca.

Leganes a câştigat ultimele trei meciuri directe cu Zaragoza, toate disputate în LaLiga 2, şi anume 5-0 (d) şi 2-0 (a) în stagiunea precedentă şi 2-1 (d) în actualul sezon.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: rezultat de egalitate sau victorie pentru gazde în meciul Leganes - Zaragoza.

Leganes vs Zaragoza 1X

Cotă 1.35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol