​Partida FC FCSB – FC Botoșani, programată duminică, de la ora 20.00, pe Arena Națională, din București, în etapa a 21-a din Liga 1 la fotbal, opune formațiile clasate pe locurile 5 și, respectiv, 13. Gazdele sunt implicate în lupta pentru un loc în cupele europene, care în acest moment este foarte probabil, dar nu și asigurat, în timp ce oaspeții sunt în pericol de retrogradare. Cele două formații s-au întâlnit deja de două ori în această lună, o dată în campionat și încă o dată în Cupă, de fiecare dată câștigând FC FCSB.

Foto:

Informații FC FCSB:

Ultimele 5 rezultate: V, V, V, V, Î

FC FCSB (locul 5, 35 de puncte, golaveraj 35-25) a pus capăt, acum câteva zile, seriei excelente înregistrate după îndepărtarea lui Nicolae Dică de pe banca tehnică și instalării, în locul său, a lui Mihai Pintilii. Formația patronată de Gigi Becali obținuse 6 victorii și o remiză în Liga 1 și Cupa României în intervalul 6 noiembrie – 11 decembrie, însă joi n-a făcut față puternicei CFR Cluj, care a câștigat chiar la București.

Dincolo de acest eșec, FCSB are un joc care nu dă rateuri cu echipele mici. A bătut Chindia, Botoșani de două ori, Mioveni, U Craiova și Rapidul, ceea ce a urcat-o pe loc de play-off.

FCSB are dificultăți de lot înaintea acestui ultim joc din 2022. Compagno și Olaru sunt accidentați. Dar chiar și așa diferența de valoare față de adversari ar trebui să nu le dea bătăi de cap gazdelor.

Ultimele 5 partide:

Botoșani – FCSB 2-3 (Liga 1);

FCSB – Mioveni 5-1 (Liga 1);

Botoșani – FCBS 0-2 (Cupa României);

Chindia – FCSB 0-2 (Liga 1);

FCSB – CFR Cluj 0-1 (Liga 1).

Echipa probabilă: Vlad – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Oaidă, Șut, Edjouma – Cordea, Coman, O. Popescu

Informații FC Botoșani:

Ultimele 5 rezultate: E, Î, Î, Î, E

FC Botoșani (locul 13, 21 de puncte, golaveraj 17-33) l-a adus pe banca tehnică pe Flavius Stoican, care a debutat bine, cu o remiză smulsă contra clujenilor de la CFR. Echipa este într-o situație foarte grea, la numai 3 puncte de locurile direct retrogradabile, cu al treilea cel mai slab atac și a doua cea mai slabă apărare din Liga 1. Tot moldovenii dețin recordul echipei care a încasat cea mai mare bătaie în acest sezon, 0-8 la Farul. Meciurile din deplasare sunt, în sine, o problemă majoră pentru botoșăneni. Au golaveraj 7-22 în 10 etape afară, fiind depășiți la goluri primite doar de Mioveni (23).

Ultimele 5 partide:

Botoșani – Hermannstadt 0-0 (Liga 1);

Botoșani – FCSB 2-3 (Liga 1);

Farul – Botoșani 8-0 (Liga 1);

Botoșani – FCSB 0-2 (Cupa României);

Botoșani – CFR Cluj 1-1 (Liga 1).

Echipa probabilă: Pap – Patache, Sadiku, Șeroni, Țigănașu – Zabou, Dican, Ivanov – Camara, Roman, Mailat

Pont FC FCSB – FC Botoșani

Cele două formații s-au întâlnit deja de două ori în această lună, de fiecare dată pe terenul moldovenilor, iar FCSB a înscris prima oară de 3 ori, iar a doua oară de două ori. Gazdele sunt pe loc de play-off și vor să încheie bine 2022 după un tur de forță înregistrat de la venirea lui Pintilii pe banca tehnică. FC Botoșani, pe de altă parte, n-a mai câștigat de 9 partide. A remizat eroic cu CFR Cluj în ultima etapă, dar în ansamblu rămâne o echipă vulnerabilă, care a încasat 44 de goluri în 20 de etape. Vom miza pe minimum două reușite ale celor de la FC FCSB – cota 1,55 în oferta Betano.