Franţa - Maroc, meci contând pentru semifinalele Cupei Mondiale din Qatarm, este programat, miercuri, 14 decembrie, de la ora 21:00, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

A doua semifinală de la CM 2022 aduce faţă în faţă campioana mondială şi marea surpriză a turneului final din Qatar, într-un meci care vine cu provocări imense pentru orice amator de pariuri.

Franţa a defilat în grupe, 4-1 cu Australia, 2-1 cu Danemarca şi 0-1 cu Tunisia (ultimul meci, fără miză), la fel ca şi în „optimi”, 3-1 cu Polonia, primul adversar de calibru ieşindu-i abia în „sferturi”, 2-1 cu Anglia.

Trupa antrenată de Didier Deschamps s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în semifinalele unei Cupe Mondiale, iar Kylian Mbappe este foarte aproape de a deveni dublu campion mondial la doar 23 de ani.

De asemenea, la meciul cu Anglia, Hugo Lloris a intrat în istoria naţionalei „cocoşului galic”, devenind cel mai selecţionat jucător din istoria Franţei, cu 143 de meciuri disputate pentru „tricolori” (l-a depăşit pe legendarul Lilian Thuram, 142).

Didier Deschamps a evitat să dea un răspuns direct în legătură cu viitorul său la cârma „Les Bleus”, după ce preşedintele federaţiei, Noel Le Graet, a dezvăluit că selecţionerul are o clauză contractuală care îi permite automat prelungirea înţelegerii pentru Euro 2024 în cazul accederii în semifinalele CM 2022.

„Toate la timpul lor. Voi fi acolo pentru semifinale şi apoi vom vedea. Este foarte bine să atingi obiectivele. Mă gândesc la meciul de miercuri, nu mă gândesc la alte lucruri”, a declarat Didier Deschamps.

Dacă îşi va apără titlul mondial, Franţa va deveni a treia echipa naţională care reuşeşte acest lucru, după Italia (1934 şi 1938) şi Brazilia (1954 şi 1958).

Maroc, marea surpriză de la CM 2022, a avut un parcurs memorabil, încasând un singur gol deşi a câţtigat o grupă de foc (0-0 cu Croaţia, 2-0 cu Belgia şi 2-1 cu Canada), apoi a eliminat Spania în optimi de finală, 0-0 şi 3-0 la penalty-uri, şi Portugalia în sferturile de finală, 1-0.

Maroc este prima ţară arabă calificată în „sferturi” şi prima ţară din Africa ajunsă în semifinale la un turneu final de Campionat Mondial, în timp ce selecţionerul Walid Regragui a devenit primul tehnician arab care reuşeşte astfel de performanţe.

„Suntem o echipă cu inimă mare, îi depășim pe toți la dorință, pasiune. Aceștia suntem noi. Cu smerenia și energia africanilor și arabilor, drumul e drept! Semifinala cu Franța? Oricine poate fi învins!”, a declarat Walid Regragui.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1: victorie în timpul regulamentar (90 de minute) pentru Franţa în meciul cu Maroc.

Franța - Maroc
1

Cotă 1.55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol