Rapid - Petrolul, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul României, este programat, miercuri, 14 decembrie, de la ora 19:00, pe Arena Naţională, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 2 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rapid şi Petrolul se întâlnesc într-un meci care încheie etapa a 20-a din SuperLigă, reprogramat după ce, în weekend, giuleştenii au participat la un turneu amical alături de Borussia Dortmund şi Fiorentina.

„A fost un antrenament bun, mai lung ca de obicei și mai intens. A fost mai important pentru că am avut în față două echipei mari din Europa, dar cred că ne-am descurcat bine. Am mai recuperat doi jucători, Florin Ștefan și Alex Ioniță, care au terminat meciul cu bine și acest lucru este foarte important pentru noi”, a declarat Adrian Mutu.

Rapid are o singură victorie în ultimele cinci etape de campionat, perioadă în care a obţinut doar şase puncte, astfel că a căzut pe locul 5 în clasament, cu 34 de puncte după 19 etape, la un punct în urma celor de la FCSB, aflaţi pe ultima treaptă a podiumului şi care mai şi o restanţă de disputat (pe 15 decembrie, acasă, cu CFR Cluj).

Între timp, giuleştenii au fost eliminaţi din Cupa României, după un 0-0 pe terenul lui U Cluj în ultima etapă a fazei grupelor, astfel că principalul obiectiv al sezonului a fost deja ratat.

Trupa lui Adrian Mutu este însă neînvinsă pe teren propriu, unde a bifat şase succese şi trei remize în nouă meciuri, golgheterul echipei fiind Marko Dugandzic, cu şase reuşite.

Pentru meciul cu Petrolul, Rapid se va muta însă pe Arena Naţională, deoarece pe noul stadion din Giuleşti tocmai a fost schimbat gazonul.

Petrolul, în schimb, vine după patru victorii în ultimele cinci partide disputate în SuperLiga, „lupii galbeni” ocupând locul 8, cu 29 de puncte acumulate în 19 meciuri, dar şi după eliminarea din Cupa României, suferită la mijlocul săptămânii trecute, după 0-1 acasă cu FC U Craiova 1948.

„Găzarii” au patru victorii în cele nouă meciuri jucate în deplasare în acest sezon, dar echipa antrenată de Nicolae Constantin se confruntă cu mari probleme financiare, iar în Ploieşti se vorbeşte tot mai apăsat despre o posibilă intrare în insolvenţă.

În tur, pe 13 august, Petrolul s-a impus pe teren propriu în meciul cu Rapid, cu scorul de 1-0, datorită golului marcat de Gheorghe Grozav, în minutul 23.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Rapid - Petrolul.

Rapid - Petrolul
1

Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol