Sporting - Maritimo, meci contând pentru etapa a 3-a din Cupa Ligii Portugaliei, este programat, marţi, 13 decembrie, de la ora 22:45, pe Estadio Jose Alvalade din Lisabona.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sporting Lisabona şi Martimo Funchal se întâlnesc în cel mai interesant meci din această etapă a fazei grupelor din „Taca da Liga”, care vine cu provocări uriaşe pentru amatorii de pariuri.

Sporting a câştigat primele două meciuri, 6-0 cu Farense (a) şi 2-0 cu Rio Ave (d), deşi a avut patru jucători în lotul Portugaliei de la Cupa Mondială din Qatar, iar în cazul unei victorii şi-ar asigura în mare măsură calificarea în sferturile de finală ale competiţiei (doar prima clasată merge mai departe).

În schimb, „leii” pregătiţi de Ruben Amorim merg sub aşteptări în Primeira Liga, unde ocupă doar locul 4, cu 25 de puncte după 13 etape, cu 12 mai puţine decât liderul Benfica.

„Vrem să facem nouă puncte şi să ne îmbunătăţim golaverajul, bineînţeles fără să primim gol. Căutam a cincea victorie consecutivă (n.r. - după două în campionat şi cele două în Cupa Ligii), care să ne aducă încredere pentru ceea ce va urma”, a declarat Ruben Amorim.

Maritim a pierdut ambele partide din Cupa Ligii Portugaliei, 0-1 acasă cu Rio Ave şi 0-2 în deplasare cu Farense, având şanse mici de a merge mai departe.

Echipa antrenată de Joao Henriques are probleme mari şi în campionat, unde ocupă locul 17 din 18, cu doar şase puncte strânse în 13 meciuri, la cinci puncte în urma lui Falimacao, aflată pe locul 15, primul care asigură menţinerea în prima ligă.

De altfel, Maritimo are doar o victorie în toate competițiile din acest sezon (16 meciuri în total), triumful venind într-un meci în deplasare din Primeira Liga împotriva lui Pacos Ferreira (1-0 pe 28 octombrie), şi n-a marcat deloc în ultimele patru meciuri oficiale.

De menţionat că Sporting a reuşit să înscrie în fiecare dintre ultimele 19 meciuri din Cupa Ligii, în timp ce, în aceeaşi competiţie, Maritimo a primit gol în nouă din ultimele 10 partide.

În ultimele 12 meciuri de pe teren propriu, Sporting a învins-o de 11 ori pe Maritimo, dar în ultimul meci direct cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, la Funchal, în returul ediţiei trecute de campionat.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Sporting - Maritimo.

Sporting vs Maritimo 1

Cotă 1.22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol