FC Botoşani - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul României, este programat, duminică, 11 decembrie, de la ora 17:30, pe Stadionul „Municipal”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC Botoşani şi CFR Cluj se întâlnesc într-un meci aparent dezechilibrat, între o echipă aflată în cădere liberă şi una care se apropie tot mai mult de prima poziţie a clasamentului.

FC Botoşani a obţinut doar trei puncte în ultimele şase meciuri din campionat (în cel mai recent a pierdut cu 0-8 în deplasare cu Farul Constanţa) şi a coborât pe locul 12, cu 20 de puncte strânse după 19 etape.

Gruparea din Moldova l-a numit acum câteva zile pe Flavius Stoican în funcţia de antrenor principal, în locul lui Mihai Ciobanu, care a asigurat interimatul după demiterea lui Mihai Teja.

„FC Botoşani nu este echipă de subsolul clasamentului, asta e clar! Are multă calitate, cred că este numai o pasă negativă”, a declarat Flavius Stoican.

Între timp, Valeriu Iftime a anunţat că este gata să cedeze clubul, gratis: „Aş vrea să dau clubul ăsta cuiva care promite că îl mai susține măcar trei ani de zile, să îmi dea o garanție că merge mai departe. Nu aș vrea să îl închid, e păcat. Îl dau gratis, trebuie acoperit doar un deficit de un milion şi ceva de euro”.

CFR Cluj a bifat patru victorii consecutive în campionat după înfrângerea din Giuleşti şi a urcat pe locul 2 în clasament, cu 40 de puncte din 18 meciuri, la doar patru puncte de liderul Farul Constanţa (mai are şi o restanţă cu FCSB, în deplasare, pe 15 decembrie).

Trupa lui Dan Petrescu s-a calificat şi în sferturile de finală ale Cupei României, după 0-0 în deplasare cu Farul Constanţa într-un meci decisiv pe care nu avea voie să-l piardă, astfel că va lupta în continuare pe trei fronturi (este calificată şi în 16-imile de finală ale UEFA Conference League).

De altfel, Ioan Varga, patronul ardelenilor, i-a oferit lui Dan Petrescu un nou contract, valabil pentru perioada 2024 - 2029, cu un salariu de 25.000 de euro pe lună, plus bonsuri substanţiale pentru performanţă (prima de calificare în UEFA Champions League ar fi de un milion de euro).

FC Botoşani nu a pierdut în ultimele trei meciuri directe cu CFR Cluj, iar în tur, pe 14 august, s-a impus în Gruia cu 1-0 datorită golului marcat de Camara (31).

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 2: victorie a oaspeţilor în meciul FC Botoşani - CFR Cluj.

FC Botoşani vs CFR Cluj

2
Cotă

1.67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol