Anglia - Franţa, meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, este programat, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 21:00, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Anglia şi Franţa se întâlnesc în cel mai aşteptat meci al sferturilor de finală de la CM 2022, unul care oferă numeroase posibilităţi amatorilor de pariuri.

Anglia nu a avut probleme în grupă, pe care a câştigat-o fără să forţeze (6-2 cu Iran, 0-0 cu SUA şi 3-0 cu Ţara Galilor), pentru ca în „optimi” să treacă la fel de lejer de Senegal, scor 3-0.

„The Three Lions” merg excelent la această Cupă Mondială şi, în ciuda problemelor din defensivă, selecţionerul Gareth Southgate este încrezător în cucerirea primului trofeu internaţional de după 1966, an în care Anglia s-a încoronat, pe teren propriu, campioană mondială.

Totodată, Anglia speră să depăşească performanţele de la ultimele două turnee finale, la care a jucat o finală (1-1 şi 2-3 la penalty-uri cu Italia la Euro 2020) şi un meci pentru locul 3 (0-2 cu Belgia la CM 2018).

Anglia nu se numără printre marile marile favorite la câştigarea titlului mondial, dar reprezentativa pregătită de Gareth Southgate deţine cel mai valoros lot de la Cupa Mondială, cel mai bine evaluat fotbalist fiind Jude Bellingham, care la doar 19 ani valorează 202 milioane de euro.

Franţa a câşigat o grupă din care au mai făcut parte Australia (4-1), Danemarca (2-1) şi Tunisia (0-1), pentru ca în optimile de finală să treacă de Polonia, scor 3-1.

Naţionala „cocoşului galic” va juca pentru a treia oară consecutiv în „sferturile” unei Cupe Mondiale, după ce a atins această fază şi în Brazilia 2014 şi în Rusia 2018.

Cu cinci goluri marcate până acum, Kylian Mbappe este cel mai bun marcator al turneului final din Qatar, ajungând la un total de nouă goluri marcate la Campionatele Mondiale, la nici 24 de ani.

Starul lui Paris Saint Germain este mare favorit să devină golgheterul competiţiei, iar forma sa le dă speranţe fanilor din Hexagon că Franţa şi-ar putea apăra titlul mondial cucerit în 2018 (4-2 în finala cu Croaţia).

Ultimul meci direct dintre cele două echipe a fost un amical în 2017, în care Franţa s-a impus în faţa Angliei, scor 3-2, iar ultima partidă oficială s-a disputat la Euro 2012, în faza grupelor, când s-a terminat 1-1.

Câştigătoarea meciului Anglia - Franţa va juca în semifinale cu învingătoarea din partida Maroc - Portugalia, programată, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 17:00, pe Al Thumama Stadium din Doha.

Superbet oferă cota 2,50 pentru pronosticul 2: victorie pentru Franţa în meciul cu Anglia.

Anglia vs Franţa

2
Cotă

2.50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol