Maroc - Portugalia, meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, este programat, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 17:00, pe Al Thumama Stadium din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Maroc şi Portugalia se întâlnesc în cel mai surprinzător sfert de finală de la CM 2022, într-o partidă care îl poate pune la încercare până şi pe cel mai experimentat parior.

Maroc este revelaţia competiţiei din Golf şi se prezintă la meciul cu Portugalia după un parcurs impresionant, cu un singur gol primit în patru meciuri: 0-0 cu Croaţia, 2-0 cu Belgia, 2-1 cu Canada (toate în grupă) şi 0-0, 3-0 la penalty-uri, cu Spania (în optimile de finală).

Marocanii şi-au depăşit deja cea mai bună performanţă de la un Campionat Mondial, care data din 1986, când au fost eliminaţi de Germania de Vest în „optimi” (scor 0-1), iar în cazul unei calificări ar deveni prima echipă naţională din Africa ajunsă în semifinalele unei astfel de competiţii.

Ca o curiozitate, Walid Regragui, selecţionerul care scrie istorie la turneul final din Golf, a preluat echipa naţională pe 31 august 2022, după demiterea bosniacului Vahid Halilhodzic, cel care o calificase la Cupa Mondială fără înfrângere, dar care nu s-a înţeles cu federaţia asupra planului de pregătire a turneului final din Qatar.

Portugalia a avut un parcurs previzibil la CM 2022: a câştigat o grupă cu Ghana (3-2), Uruguay (2-0) şi Coreea de Sud (1-2), apoi a trecut în optimile de finală de Elveţia, doar scorul fiind unul neaşteptat, 6-1.

Goncalo Ramos, atacantul de la Benfica Lisabona, care i-a luat locul în primul „11” lui Cristiano Ronaldo, a reuşit în partida din „optimi” şi primul hat-trick al acestui Campionat Mondial.

În aceste condiţii, marea întrebare este dacă selecţionerul Fernando Santos îl va păstra în prima echipă pe Goncalo Ramos sau îl va titulariza pe legendarul Cristiano Ronaldo, singurul fotbalist din lume care a marcat la cinci turnee finale de Campionat Mondial.

Cele două echipe s-au mai întâlnit la două turnee finale ale Cupei Mondiale, de fiecare dată în faza grupelor: Maroc s-a impus cu 3-1 în 1986 (Mexic), iar Portugalia a câştigat cu 1-0 în 2018 (Rusia).

Câştigătoarea meciului Maroc - Portugalia va juca în semifinale cu învingătoarea din partida Anglia - Franţa, programată, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 21:00, pe Al Bayt Stadium din Al Khor.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 2: victorie pentru Portugalia în meciul cu Maroc.

Maroc vs Portugalia

2
Cotă

1.67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol