Croația – Brazilia, ora 17.00, Al Rayyan

Magnumbet îți oferă cele mai mari cote, dar și cadourile zileiFoto: Magnumbet

Azi, 9 decembrie, încep sferturile de finală la Cupa Mondială de fotbal din Qatar. Intră în scenă cele două mari forțe din America de Sud: Brazilia, principala favorită, și Argentina, campioana continentului.

În prima zi din această fază a competiției intră în acțiune Brazilia, marea favorită la titlul suprem. I se va opune vicecampioana lumii, Croația, vineri, de la ora 17.00. Ultimul duel direct, în 2018, 2-0 pentru Brazilia, în meci amical, cu goluri Neymar și Firmino, ultimul neconvocat la această ediție de turneul final. În 2014, la Cupa Mondială, Brazilia a învins cu 3-1. Victorie cu 1-0 la Cupa Mondială și din 2006, tot pentru Brazilia, gol marcat de un personaj aflat în tribune acum, Kaka. În 2005, un joc de verificare s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Așadar, 4 dueluri în total, fără succes pentru europeni.

Abia intrată în Schengen, Croația are, totuși, motive de tristețe. FIFA i-a aplicat o amendă de 50.000 de euro, după mesajele „xenofobe” scandate de fanii croați la meciul din grupe cu Canada, scor 4-1. Croații lui Dalic nu mai sunt la prima tinerețe. Modric, Lovren, Brozovic, Perisic au o vârstă și vin după un meci de 120 de minute plus penalty-uri, cu Japonia.

Sosa și Stanisic sunt oamenii cu probleme medicale din tabăra vicecmapioanei lumii. Sosa este important pentru primul 11, Stanisic – mai puțin.

Brazilia este în mare formă. Eșecul cu Camerun a fost o întâmplare nefericită, avea să arate „optimea” cu Coreea de Sud. Sud-americanii trebuie să facă față unei tradiții potrivnice, când vine vorba despre rivali europeni, în fazele eliminatorii ale unei Cupe Mondiale. Ultimul succes este cel împotriva Germaniei, în finala din 2002. De atunci au fost cinci înfrângeri, dintre care trei în sferturile de finală (cu Franța în 2006, Țările de Jos în 2010 și Belgia în 2018).

Gabriel Jesus, Alex Telles și Alex Sandro au probleme medicale. Ultimul are șanse mari de a fi recuperat. Dacă nu va putea juca, Tite are pregătită soluția Militao, un stoper care poate fi reprofilat în banda dreaptă.

La Magnumbet în ofertă, pariul sub 8.5 cornere are cota 2.15.

Olanda – Argentina, ora 21.00, Lusail

Partida Olanda - Argentina, programată vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Lusail Iconic”, din Lusail (Qatar), în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, este un „clasic” al fotbalului pentru care suporterii așteaptă cu înfrigurare turneul final. Ambele echipe s-au arătat până la această oră foarte puternice și într-o creștere permanentă de la un meci la altul, așa că ne așteaptă o reprezentație de excepție.

Olanda este una din marile forțe ale fotbalului mondial care încă n-a reușit să câștige trofeul, deși a disputat până acum nu mai puțin de 3 finale (1974, 1978, 2010). Actuala generație, condusă de pe bancă de experimentatul Louis van Gaal, a avut unele dificultăți în startul turneului, când a învins abia pe final Senegal și a remizat cu Ecuador, care a dominat partida categoric. Însă motoarele s-au turat pe parcurs și în „optimile” cu SUA nu s-a pus nicio clipă problema învingătoarei.

La lucru avem azi încă o generație foarte talentată de olandezi, într-o națională unde se amestecă jucătorii tineri cu cei experimentați. Forța „Portocalei mecanice” rezidă, o dată în plus, în numărul mare de fotbaliști de valoare, care știu jocul și pot face diferența. În cele 4 partide disputate până acum (3 victorii și o remiză, golaveraj 8-2) au marcat nu mai puțin de 6 jucători!

Argentina a furnizat marea surpriză a acestor Mondiale, intrând în istorie prin înfrângerea iexplicabilă suferită contra Arabiei Saudite la debut. Acest eșec n-are nicio logică, venea după 3 ani în care argentinienii nu pierduseră niciun joc și a rămas izolat ulterior, pentru că formația sud-americană a demonstrat imensa sa forță de joc în partidele următoare, câștigate fără nicio problemă.

„Accidentul” a rămas fără urmări în grupă, naționala antrenată de Lionel Scaloni cucerind fără dificultate locul 1. Messi și compania și-au dominat adversarii într-o manieră copleșitoare, la toate capitolele. Apoi, în optimile de finală, scenariul s-a repetat cu Australia, care a reușit totuși să înscrie golul de onoare.

Este absolut clar că Argentina trebuie privită prin prisma ultimelor 3 jocuri și nu a dubioasei înfrângeri cu saudiții. Este o echipă foarte puternică, de posesie, cu jucători de mare valoare, care caută să-și impună jocul.

În oferta Magnumbet, scorul 1-1 după 90 de mintue are cota 6.