Olanda - Argentina, meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, este programat, vineri, 9 decembrie, de la ora 21:00, pe Lusail Iconic Stadium din Lusail, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Olanda, de trei ori finalistă, şi Argentina, de două ori campioană mondială, se întâlnesc în cel de-al doilea meci din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2022, unul care vine cu provocări imense pentru amatorii de pariuri.

Olanda a câştigat fără emoţii o grupă din care au mai făcut parte Senegal (2-0), Ecuador (1-1) şi Qatar (2-0), după care a trecut cu 3-1 în optimile de finală de SUA.

Selecţionerul Louis Van Gaal, aflat la al treilea mandat pe banca tehnică a „portocalei mecanice”, pare să fi reuşit schimbul de generaţii, unul care a însemnat inclusiv absenţa de la ediţia trecută a Cupei Mondiale, deşi batavii veneau după o finală în 2010 şi locul 3 în 2014.

De altfel, Olanda a ajuns la 19 meciuri consecutive fără înfrângere (în timpul regulamentar de 90 de minute) la un turneu final mondial, înregistrând 14 victorii şi cinci egaluri, în 2010 fiind învinsă în finală după prelungiri, pentru ca în 2014 să piardă în semifinale după penalty-uri (chiar cu Argentina).

Cel mai bun marcator al olandezilor este Cody Gakpo (trei goluri), extrema în vârstă de 23 de ani a lui PSV Eindhoven pentru care marile cluburi ale Europei sunt gata să plătească, încă din această iarnă, zeci de milioane de euro.

Argentina a început dezastruos competiţia din Golf, 1-2 cu Arabia Saudită, dar apoi a bifat trei victorii concludente, 2-0 cu Mexic şi 2-0 cu Polonia în grupă, apoi 2-1 cu Australia în optimile de finală.

Golgheterul echipei antrenate de Lionel Scaloni este Lionel Messi, cu trei reuşite, starul lui Paris Saint Germain reuşind la turneul final din Qatar să-l depăşească pe Diego Maradona atât la numărul meciurilor (23 faţă de 21), cât şi la cel al golurilor marcate (opt faţă de şapte) la un Campionat Mondial.

Cele două echipe s-au întâlnit de şapte ori până acum, ultimele două meciuri directe având loc la CM din 2006 (0-0 în faza grupelor) şi la CM din 2014 (0-0 după 90 şi respectiv, 120 de minute; la penalty-uri, Argentina s-a impus cu Olanda, scor cu 4-2, în semifinale).

Superbet oferă cota 2,10 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Olanda - Argentina.

Olanda vs Argentina GG


Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol