Franţa - Polonia, meci contând pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, este programat, duminică, 4 decembrie, de la ora 17:00, pe Al Thumama Stadium din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Franţa şi Polonia se întâlnesc în primul meci între două echipe europene din optimile de finală al CM 2022, care se anunţă extrem de interesant pentru pariori.

Franţa a început în forţă turneul final din Golf şi şi-a asigurat calificarea în fazele eliminatorii după primele două meciuri, 4-1 cu Australia şi 2-1 cu Danemarca, pentru a pierde, apoi, cu Tunisia, scor 0-1, o partidă în care selecţionerul Didier Deschamps şi-a permis să folosească mai multe rezerve.

„Am avut două meciuri de mare intensitate în patru zile şi am dat posibilitatea mai multor jucători să fie pe teren. Obiectivul a fost atins. Acum ne vom reface şi va începe o a doua competiţie”, a declarat Didier Deschamps.

„Cocoşii” au câştigat până la urmă Grupa D, la egalitate de puncte cu Australia, câte şase fiecare (au avut golaveraj mai bun), şi au evitat, astfel, un duel de foc cu Argentina.

Polonia s-a calificat cu mare noroc în această fază a competiţiei, după ce a terminat pe locul 2 în Grupa C, după Argentina, la egalitate de puncte cu Mexic, câte patru fiecare, dar a avut un gol în plus la golaveraj după ce Arabia Saudită a marcat în poarta nord-americanilor în minutul 90+5.

Robert Lewandowski, marea vedetă a polonezilor, este la ultimul său Campionat Mondial, reuşind să marcheze în premieră la o astfel de competiţie, în meciul cu Arabia Saudită (scor 2-0).

„Dacă Messi juca pentru noi, iar Lewandowski pentru Argentina, Messi nu ar fi marcat, iar Lewandowski ar fi înscris cinci goluri”, a declarat selecţionerul polonez Czeslaw Michniewicz.

Cele două reprezentative s-au întâlnit până acum de opt ori, Franţa câştigand trei meciuri, Polonia unul, iar alte patru s-au încheiat la egalitate, dar cea mai importantă partidă a fost finala mică de la CM 1982 din Spania, Polonia - Franţa 3-2.

Câştigătoarea meciului Franţa - Polonia va juca în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar cu învingătoarea partidei Anglia - Senegal, programată, tot duminică, de la ora 21:00.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1: victorie pentru Franţa în meciul cu Polonia.

Franţa vs Polonia
1

Cotă 1.28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol