Argentina - Australia, meci contând pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, este programat, sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 21:00, pe Ahmad bin Ali Stadium din Al-Rayyan, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Argentina şi Australia se întâlnesc într-o partidă eliminatorie care pare disproporţionată la prima vedere şi care aduce provocări imense pentru orice parior.

Argentina a câştigat Grupa C după două victorii impresionante, 2-0 cu Mexic şi 2-0 cu Polonia, care au venit după una dintre cele mai şocante înfrângeri la un Campionat Mondial, 1-2 cu Arabia Saudită în partida de debut.

„Toate meciurile sunt dificile, am văzut asta cu Arabia Saudită! Dacă credeţi că meciul cu Australia va fi uşor, vă înşelaţi, pentru că a arătat că poate trece de echipe dificile la această Cupă Mondială”, a spus selecţionerul „pumelor”, Lionel Scaloni.

Altfel, Lionel Messi l-a depășit pe Diego Maradona la meciurile jucate la Cupa Mondială, bifând a 22-a apariţie la partida cu Polonia.

Dacă ajunge cu echipa sa în finală, starul lui PSG poate depăşi şi recordul absolut al numărului de partide jucate la un Campionat Mondial, deţinut acum de germanul Lothar Matthaus, cu 25 de meciuri.

Australia a reuşit o calificare surprinzătoare de pe locul 2 al Grupei D, mai ales după ce în primul meci pierdea cu Franţa, scor 1-4, pentru ca apoi să bifeze două succese imense, 1-0 cu Tunisia şi, mai ales, 1-0 cu Danemarca, echipe mult mai bine cotate şi pe care le-a trimis acasă.

„Cangurii”, cu Graham Arnold pe banca tehnică, sunt pentru a doua oară în istorie în optimile de finală ale unui turneu final mondial, egalând performanţa de la CM 2006 din Germania, când au fost eliminaţi de Italia, care avea să câştige trofeul, după un gol marcat de Totti în minutul 90+5, din penalty.

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de patru ori, de două ori în Cupa Confederațiilor şi de alte două în play-off-ul de calificare pentru CM 1994 din SUA, iar sud-amercanii s-au impus în trei partide, una terminându-se la egalitate.

Câştigătoarea meciului Argentina - Australia va juca în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar cu învingătoarea partidei Olanda - SUA, programată, tot sâmbătă, de la ora 17:00.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1: victorie pentru Argentina în meciul cu Australia.

Argentina vs Australia 1

Cotă 1.20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol