Polonia - Argentina, meci contând pentru Grupa C de la Cupa Mondială, este programat, miercuri, 30 noiembrie, de la ora 21:00, pe Stadium 974 din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Polonia şi Argentina se întâlnesc într-un meci de totul sau nimic, şansele ca ambele echipe să se califice în optimile de finală ale turneului din Qatar în cazul unui egal fiind foarte scăzute.

Polonia este în acest moment lider în grupă, cu patru puncte (0-0 cu Mexic şi 2-0 cu Arabia Saudită), iar un egal îi asigură măcar locul 2 (Arabia Saudită, trei puncte, şi Mexic, un punct, se întâlnesc de la aceeaşi oră).

Polonia se poate califica şi dacă pierde, cu condiţia ca Arabia Saudită să nu câştige cu Mexic sau ca Mexic să nu învingă Arabia Saudită la o diferenţă mai mare de patru goluri (la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul, apoi numărul de goluri marcate şi meciurile directe).

Selecţionerul Czeslaw Michniewic mizează pe marea vedetă a Poloniei, Robert Lewandowski, care tocmai a marcat, în partida cu Arabia Saudită, golul cu numărul 77 la echipa naţională (în 136 de selecţii), primul al său la un Campionat Mondial, egalându-l astfel pe marele Pele în topul celor mai buni marcatori internaţionali din istorie (cei doi împart locul 10).

Argentina nu are voie să piardă şi poate merge în fazele eliminatorii şi cu un egal doar dacă Arabia Saudită nu câştigă meciul cu Mexic sau dacă Mexic nu se impune cu Arabia Saudită la o diferenţă mai mare de trei goluri.

După 1-2 cu Arabia Saudită, sud-americanii au mai salvat din dezastru cu un 2-0 în meciul cu Mexic, iar cel mai bun lucru pentru echipa lui Lionel Scaloni este acela că este la mâna ei în calculele calificării.

Altfel, Lionel Messi va mai bate un record la meciul cu Polonia: va depăşi numărul de meciuri la Cupa Mondială al lui Diego Armando Maradona şi îl poate depăşi pe „El Pibe de Oro” şi la numărul de goluri (ambii au, acum, câte 21 de partide şi câte opt goluri).

Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori până acum, fiecare câştigând câte un meci oficial, Polonia cu 3-2 la CM din 1974 şi Argentina cu 2-0 la CM din 1978, pentru ca în 2011, într-o partidă amicală, europenii să se impună cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 2: victorie pentru Argentina în meciul cu Polonia.

: Polonia vs Argentina


2
Cotă

1.47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol