Hermannstadt - CFR Cluj, meci restanţă din etapa a 6-a a campionatului României, este programat, miercuri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul „Gaz Metan” din Mediaş, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 2 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

SuperLiga programează de sărbătoarea creştină a Sfântului Andrei şi în plină desfăşurare a Cupei Mondiale din Qatar un meci extrem de interesant pentru pariori, între două echipe clasate în zona de play-off.

Hermannstadt a mai scăzut ritmul faţă de primele 10 etape şi a acumulat un singur punct în ultimele trei meciuri, iar programul este foarte dificil până la finalul anului: FC Voluntari (d), Farul Constanţa (a) şi din nou CFR Cluj (d).

Astfel, Hermannstadt ocupă locul cinci, cu 27 de puncte după 17 meciuri, şi are cea mai bună defensivă din campionat (14 goluri primite, la fel ca Farul Constanţa şi Sepsi).

Marius Măldărăşanu, antrenorul sibienilor, mizează pe atacantul Daniel Paraschiv, debutant cu gol la echipa naţională (în meciul amical cu Moldova, de la Chişinău, scor 5-0), al treila marcator din SuperLiga cu opt reuşite (la fel ca Mario Rondon, dar cu trei mai puţine decât Andrea Compagno).

Culmea este că Daniel Paraschiv (23 de ani) a fost sub contract cu CFR Cluj, din 2021 (adus de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu), până în vara anului 2022 (a fost cedat definitiv la Hermannstadt), dar nu a primit nici măcar o şansă din partea lui Dan Petrescu.

CFR Cluj, locul 2 cu 34 de puncte din 16 meciuri, este la şapte lungimi în urma liderului Farul Constanţa, dar mai are încă o restanţă în afară de cea cu Hermannstadt, cu FCSB, programată pe 15 decembrie.

Mai mult, campioana are un program accesibil până la vacanţă: Chindia Târgovişte (a), FC Botoşani (d), restanţa cu FCSB (d) şi din nou Hermannstadt (a).

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, este dorit în campionatul turc, dar impresarul său, Nicolai Pîrneu, susţine că „Bursucul” are alte intenţii: „Au fost oferte din Turcia, dar pur şi simplu nu vrea să mai meargă în acest campionat. A declarat în repetate rânduri că şi-ar dori să se întoarcă în Rusia”.

Ardelenii au câştigat patru din ultimele cinci partide disputate în SuperLiga, interval în care au obţinut şi calificarea în 16-imile de finală ale UEFA Conference League.

CFR Cluj este neînvinsă în meciurile directe cu Hermannstadt, având în palmares patru victorii şi două rezultate de egalitate, iar în cea mai recentă întâlnire s-a impus cu 3-1, în ianuarie 2021.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul 2: victorie pentru CFR Cluj în meciul cu Hermannstadt.

Hermannstadt vs CFR Cluj


2
Cotă

1.95

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol