Croaţia - Canada, meci contând pentru Grupa F de la Cupa Mondială, este programat, duminică, 27 noiembrie, de la ora 18:00, pe Khalifa International Stadium din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Croaţia şi Canada, două echipe fără victorie după prima rundă, se întâlnesc într-un meci în care n-au voie să piardă pentru a mai spera la accederea în fazele eliminatorii ale turneului final din Golf, în condiţiile în care Belgia pare marea favorită a grupei la locul 1.

Croaţia, vicecampioană mondială acum patru ani, a dezamăgit în primul meci din Qatar, în care a remizat cu Maroc, scor 0-0, şi în care a avut doar două şuturi pe poartă, fără vreo ocazie clară de a marca.

Selecţionerul Zlatko Dalic se bazează în mare pe jucători cu experienţă, liderul fiind Luka Modric, starul lui Real Madrid stabilind şi un record pe care doar Cristiano Ronaldo l-a mai atins, cei doi fiind fotbaliştii care au evoluat la un Campionat European şi un Campionat Mondial în trei decenii diferite.

Canada, aflată la doar a doua prezenţă la o Cupă Mondială (în Mexic ‘86 a terminat pe locul 4 în grupă, după URSS, Franţa şi Ungaria), a debutat cu o înfrângere, 0-1 cu Belgia, însă Aphonso Davies, vedeta lui Bayern Munchen, a ratat un penalty in minutul 11, la scorul de 0-0.

Nord-americanii încă aşteaptă primul lor gol din istorie la un Campionat Mondial (n-au marcat deloc nici la ediţia din 1986), iar selecţionerul John Herdman speră ca acest lucru să se întâmple chiar la partida cu Croaţia.

„Sunt mândru de prestația jucătorilor, însă trebuia să obținem cele trei puncte în acest prim meci. Le-am zis că merită să fie aici, iar acum vom merge să batem Croația. Simplu!", a declarat John Herdman.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, astfel că primul lor meci direct se va disputa chiar la un turneu final de Campionat Mondial.

Superbet oferă cota 2,15 pentru pronosticul 1: victorie pentru Croaţia în meciul cu Canada.

Croaţia vs Canada 1

Cotă 2.15


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol