​Portugalia - Ghana, meci contând pentru Grupa H de la Cupa Mondială, este programat, joi, 24 noiembrie, de la ora 18:00, pe Stadium 974 din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Portugalia pleacă favorită în meciul cu Ghana, chiar dacă atmosfera din tabăra lusitanilor este una tensionată după ultimele acţiuni ale lui Cristiano Ronaldo, care tocmai s-a despărţit de Manchester United.

„Toate poveștile apărute despre relația mea proastă cu Bruno Fernandes ori cu Joao Cancelo sunt doar invenții sau speculații. Nu e niciun scandal, ne înțelegem excelent”, a spus starul Portugaliei.

CR7 a vorbit şi despre participarea sa la CM din Qatar, care va fi ultimul turneu final mondial la care va juca: “Am 37 de ani, ce ar trebui să mai demonstrez la vârsta asta?

Aș fi surprins să mai fie nevoie. Să câștig Mondialul la vârsta mea ar fi un vis, dar dacă nu se va întâmpla voi rămâne mândru de ce am realizat în carieră”.

Portugalia, cu Fernando Santos pe banca tehnică încă din 2014, s-a calificat la competiţia din Golf după un baraj în care a trecut, pe rând, de Turcia (3-1) şi Macedonia de Nord (2-0), pe care l-a jucat deoarece a terminat grupa preliminară pe locul 2, după Serbia.

Şi parcursul din Liga Națiunilor a fost unul modest, cu un bilanţ de trei victorii, o remiză şi două înfrângeri, Portugalia clasându-se pe poziţia secundă, în spatele Spaniei.

În ultimul meci amical înainte de debutul la CM 2022, Portugalia a învins Nigeria cu 4-0, goluri marcate de Bruno Fernandez (9, 35p), Goncalo Ramos (82) şi Joao Mario (84).

Ghana a ajuns la Campionatul Mondial după ce a trecut de Nigeria în barajul de calificare (0-0 acasă şi 1-1 în deplasare), ca urmare a locului 1 într-o grupă preliminară cu Africa de Sud, Ethiopia şi Zimbabwe.

Cel mai valoros jucător al naţionalei ghaneze este mijlocaşul central al celor de la Arsenal, Thomas Partey, în vârstă de 29 ani, care este evaluat la 38 milioane de euro, alte vedete din lot fiind Inaki Williams (Athletic Bilbao), Jordan Ayew (Crystal Palace), Andre Ayew (Al-Sadd), Mohammed Kudus (Ajax) şi Denis Odoy (FC Bruges).

Echipa antrenată de Otto Addo a câştigat ultima partidă de verificare înainte de turneul final, 2-0 cu Elveţia, goluri marcate de Salisu (70) şi Semenyop (74).

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură data, la CM din Brazilia (2014), când Portugalia a cîştigat meciul cu Ghana, scor 2-1, goluri marcate de Boye (30a), Cristiano Ronaldo (80), respective Gyan (57).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1: victorie pentru Portugalia în meciul cu Ghana.

Portugalia vs Ghana
1

Cotă 1.40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol