Belgia - Canada, meci contând pentru Grupa F de la Cupa Mondială, este programat, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 21:00, pe Ahmad bin Ali Stadium din Al Rayyan, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

Belgia, care la ultimele două turnee finale a câştigat grupa de fiecare dată, pleacă mare favorită în disputa cu Canada, o echipă naţională aflată la a doua sa prezenţă la un Campionat Mondial, după cea din Mexic (1986), unde a pierdut toate meciurile, fără să marcheze măcar un gol.

Belgia s-a calificat fără probleme dintr-o grupă preliminară cu Ţara Galilor, Cehia, Estonia şi Belarus, cu şase victorii şi două egaluri, cel mai bun marcator al echipei fiind Romelu Lukaku (5 goluri).

Din păcate pentru el, dar mai ales pentru „Diavolii Roşii”, Romelu Lukaku va absenta de la primele două partide ale Belgiei la Campionatul Mondial din Qatar, cu Canada şi Maroc, după ce s-a accidentat la coapsa stângă.

În schimb, în Liga Națiunilor, Belgia a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Olanda în Liga A şi a ratat calificarea în semifinalele competiţiei (Final 4).

Belgia, cu spaniolul Roberto Martinez pe banca tehnică din 2016, a pierdut ultimul meci de pregătire, 1-2 cu Egipt, pe 18 noiembrie, deşi venea după o serie de 17 partide amicale fără înfrângere.

Canada s-a calificat surprinzător la Cupa Mondială din Qatar, după ce a câştigat o grupă de foc din care mai făceau parte, printre altele, şi Mexic, SUA şi Costa Rica.

Selecţionerul John Herdman, în funcţie din 2018, după ce a antrenat aproape opt ani naţionala feminină a Canadei, are în lot câteva vedete ale fotbalului, cum ar fi Alphonso Davies (Bayern Munchen), Jonathan David (Lille), Stephen Eustaquio (FC Porto) sau Atiba Hutchinson (Beşiktaş).

Canada a jucat patru amicale înainte de startul CM 2022, 2-0 cu Qatar, 0-2 cu Uruguay, 2-2 cu Bahrain şi 1-2 cu Japonia,

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată până acum, într-un meci amical disputat în 1989, când Belgia s-a impus în Canada cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 1: victorie pentru Belgia în meciul cu Canada.

Belgia vs Canada 1

Cotă 1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol