Spania - Costa Rica, meci contând pentru Grupa E de la Cupa Mondială, este programat, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:00, pe Al Thumama Stadium din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Grupa E începe cu o partidă care se anunţă dezechilibrată la prima vedere, între Spania, dublă campioană europeană (2008 şi 2012) şi campioană mondială (2010), şi Costa Rica, naţională care va juca la al treilea CM consecutiv, după cele din Brazilia (2014) şi Rusia (2018).

Spania, care va evolua pentru a 16-a oară la un turneu final mondial, s-a calificat la pas dintr-o grupă preliminară din care au mai făcut parte Suedia, Grecia, Georgia şi Kosovo.

Mai mult, trupa antrenată de Luis Enrique a reuşit să câştige şi grupa din Liga Națiunilor, cu 11 puncte acumulate în şase partide, într-o grupă cu Portugalia, Elveţia şi Cehia, şi aşteaptă semifinalele din Final 4, programate în vara anului 2023.

În ultimul meci amical disputat înainte de începerea Campionatului Mondial din Qatar, Spania a învins Iordania, 3-1, pe 17 noiembrie, la Amnan (goluri marcate de Ansu Fati 13, Gavi 56, Nico Williams 84, respectiv, Samir 90+2).

Altfel, într-o echipă plină de valori, semifinalistă anul trecut la Euro 2020, cel mai bine cotat jucător al spaniolior este Pedri (FC Barcelona), evaluat la 100 milioane de euro.

Costa Rica este ultima echipă care s-a califcat la Mondialul din Golf, după ce, pe 14 iunie, trecea de Noua Zeelandă în baraj, scor 1-0 (Joel Campbell 3).

Cel mai valoros şi cel mai cunoscut fotbalist al reprezentativei antrenate de Luis Fernandez Suarez este Keylor Navas, portarul care a câştigat de trei ori UEFA Champions League cu Real Madrid şi care evoluează acum pentru Paris Saint Germain.

Costa Rica a trecut cu 2-0 de Nigeria, pe 10 noiembrie, la San Jose, în ultima partidă amicală jucată înainte de debutul la Cupa Mondială, după golurile marcate de O. Duarte (7) şi K. Watson (73).

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori până acum, doar în meciuri amicale, iar Spania s-a impus de două ori în faţa celor din Costa Rica, 2-1 în 2015 şi 5-0 în 2017, o partidă terminându-se la egalitate, 2-2 în 2011.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: Spania să conducă la pauză şi să câştige meciul cu Costa Rica.

Spania vs Costa Rica 1/1

Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol