Franţa - Australia, meci contând pentru Grupa D de la Cupa Mondială, este programat, marţi, 22 noiembrie, de la ora 21:00, pe Al-Janoub Stadium din Al-Wakrah, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Franţa, campioana mondială, va debuta la turneul final din Qatar ca mare favorită în meciul cu Australia, o naţională calificată în ultimul moment şi care nu pare a emite pretenţii într-o grupă din care mai fac parte Tunisia şi Danemarca.

Franţa s-a calificat la pas la CM 2022, fără înfrângere, dintr-o grupă preliminară cu Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herţegovina şi Kazahstan, cei mai buni marcatori ai trupei lui Didier Deschamps fiind Antoine Griezmann (6), Kylian Mbappe (5) şi Karim Benzema (3 goluri).

Din păcate pentru el, dar şi pentru naţionala „cocoşului galic”, Karim Benzema, „Balonul de Aur 2022”, nu va juca la acest turneu final, din cauza unei accidentări, dar chiar şi aşa selecţionarul Didier Deschamps a decis să-l păstreze în lot şi să nu cheme pe altcineva.

Culmea, Karim Benzema a ratat şi Cupa Mondială din 2018, câştigată de Franţa, fiind suspendat de la echipa naţională după un scandal de şantaj la adresa unui coechipier, Mathieu Valbuena.

Alţi doi mari absenţi din lotul campioanei mondiale sunt Paul Pogba şi N’Golo Kante, astfel că este de aşteptat ca „Les Bleus” să sufere la mijlocul terenului, chiar dacă primele soluţii, Eduardo Camavinga şi Aurelien Tchouameni, vin de la campioana Europei, Real Madrid.

Australia a ajuns în Qatar în urma unui play-off intercontinental cu Peru (0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 la penalty-uri), după ce a terminat pe locul 3 grupa din preliminariile asiatice, după Arabia Saudită şi Japonia, apoi a trecut cu 2-1 de Emiratele Arabe Unite într-un prim meci de baraj.

Australia are cinci prezențe la Cupa Mondială în istorie (ultimele patru, consecutive), iar cea mai bună performanță este calificarea în optimile de finală la ediţia din Germania (2006).

„Cangurii”, cu Graham Arnold în funcţia de selecţioner încă din 2018, au câştigat ultimele două amicale înainte de debutul la CM 2022, 1-0 (a) şi 2-0 (d) cu Noua Zeelandă.

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, dintre care două oficiale: 1-0 pentru Australia la Cupa Confederaţiilor din 2001 şi 2-1 pentru Franţa la CM din 2018.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru Franţa în meciul cu Australia.

Franța - Australia
1

Cotă 1.30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol