Senegal - Olanda, meci contând pentru Grupa A de la Cupa Mondială, este programat, luni, 21 noiembrie, de la ora 18:00, pe Al Thumama Stadium din Doha, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Unul dintre cele mai interesante meciuri din startul CM 2022 din Qatar este cel dintre Senegal, campioana Africii, şi Olanda, una dintre cele mai puternice echipe ale Europei.

Senegal a câştigat atât finala Cupei Africii pe Naţiunii, cât şi barajul de calificare la Cupa Mondială, după două meciuri cu Egipt, ambele după executarea loviturilor de departajare.

Selecţionerul Aliou Cisse nu se poate baza pe Sadio Mane, starul lui Bayern Munchen, care se află încă în refacere după o accidentare, atacantul urmând să nu evolueze deloc la acest turneu final.

Deşi este una dintre echipele de top ale Africii, fiind finalistă la ultimele două turnee continentale (0-1 cu Algeria în 2019 şi 4-2 la penalty-uri cu Egipt în 2021), Senegal se află la doar a treia participare la un Campionat Mondial.

Totuşi, Aliou Cisse a dus echipa la două calificări consecutive la CM, după cea din Rusia (2918), unde naţionala africană a fost eliminată încă din faza grupelor.

Senegal nu a jucat niciun amical înaintea competiției din Qatar, ultimele meciuri disputate fiind cele din septembrie, 2-0 cu Bolivia şi 1-1 cu Iran.

Olanda s-a calificat fără emoţii la Cupa Mondială din Qatar, câştigând la pas o grupă cu Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia şi Gibraltar, ba chiar a dat şi golgheterul preliminariilor, pe Memphis Depay (12 reuşite, la fel ca englezul Harry Kane).

Selecţionerul Louis van Gaal (71 de ani), este din 2021 la al treilea mandat pe banca tehnică a „portocalei mecanice”, după cele din perioadele 2000-2001 şi 2012-2014, şi a mai antrenat în carieră echipe uriaşe ca Ajax Amsterdam, FC Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester United.

Olanda, care a preferat să nu joace nici un meci amical înainte de turneul final, revine la Cupa Mondială după opt ani, după ce a lipsit de la turneul final din Rusia (2018), pentru prima oară după 16 ani.

Senegal şi Olanda nu s-au mai întâlnit până acum şi vor fi pentru prima oară adversare chiar la un Campionat Mondial.

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 2: victorie a Olandei în meciul cu Senegal.

Senegal vs Olanda


2
Cotă

1.60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol