Moldova şi România se întâlnesc, duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30, într-un meci amical programat pe Stadionul „Zimbru” din Chişinău, care va fi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

România joacă un meci de pregătire cu Moldova chiar în ziua în care are loc startul oficial al CM 2022 din Qatar, turneul final la care „tricolorii” au ratat calificarea.

Cu Mirel Rădoi selecţioner, România a terminat pe locul 3 o grupă cu Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda şi Liechtenstein, astfel că nu a prins nici măcar un loc de baraj.

Ulterior, cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, „tricolorii” au terminat pe ultimul loc grupa Liga Națiunilor, Liga B, după Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Finlanda, şi au retrogradat în Liga C.

Testul cu Moldova vine după ce România a pierdut, pe 17 noiembrie amicalul de pe teren propriu cu Slovenia, scor 1-2, şi este ultimul meci înaintea debutului în preliminariile Euro 2024 (grupă cu Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra).

„Pentru mine contează jocul cu Moldova mai mult. Trebuie să tragem linie, vom analiza. Mergem și căutăm un rezultat pozitiv. Îl vom găsi. Trebuie să avem curaj. Cred că naționala, chiar cu multe schimbări față de septembrie, a arătat că există viitor”, a declarat Edi Iordănescu.

Moldova, cu Serghei Cleşcenco selecţioner din decembrie 2021, a pierdut, pe 16 noiembrie, amicalul de la Chişinău cu Azerbaidjan, scor 1-2.

Moldova a avut o evoluţie bună în Liga D din Liga Națiunilor, acolo unde a încheiat grupa pe locul 2, cu 13 puncte, tot atâtea câte a avut şi Letonia, care a promovat în Liga C.

Moldova are în lot patru fotbalişti care evoluează în SuperLiga din România: Igor Armaş (fundaş central), Vadim Raţă (mijlocaş central), Vitalie Damaşcan (atacant) - toţi la FC Voluntari, şi Virgil Postolachi (atacant) - de la UTA Arad.

Cel mai important jucător al moldovenilor este fundaşul stânga Oleg Reabciuk, om de bază la Olympiacos Pireu (a mai jucat la Pacos Ferreira, după ce şi-a făcut junioratul în Portugalia, printre altele la Sporting Lisabona şi FC Porto).

Cele două reprezentative s-au întâlnit de şapte ori, doar în meciuri amicale, însă doar trei dintre ele sunt recunoscute în palmaresul internațional.

România s-a impus de cinci ori cu Moldova, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate, 3-1 (1996), 5-1 (1998), 0-0 (1998), 3-2 (2005), 2-0 (2007), 3-3 (2011) și 2-1 (2015), recunoscute fiind doar trei meciuri (1996, 1998, 2007).

Superbet oferă cota 2,10 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Moldova - România.

Moldova vs România
GG


Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol