​Qatar - Ecuador, meci contând pentru Grupa A de la Cupa Mondială, este programat, duminică, 20 noiembrie, de la ora 18:00, pe „Al-Bayt Stadium” din Al Khor, şi va fi transmis în direct de TVR 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Qatar, ţara gazdă, şi Ecuador se întâlnesc în meciul de deschidere de la Cupa Mondială, având ca obiectiv, într-o grupă cu Olanda şi Senegal, măcar locul 2, care asigură accesul în optimile de finală ale turneului final.

Qatar, selecţionată antrenată de cinci ani de spaniolul Felix Sanchez, are în lot jucători care evoluează doar în campionatul intern şi aşteaptă primul meci de la Cupa Mondială după ce a remizat în ultimul amical, 2-2 cu Chile, la Viena.

Qatar se află la primul turneul final din istorie, fiind şi prima naţiune arabă gazdă a unui Campionat Mondial, dar şi cea mai controversată: alegerea ca organizatoare a competiţiei a stârnit acuzații de mită, dar şi proteste faţă de încălcări ale drepturilor omului.

Mai mult, oficialii din Qatar sunt acuzaţi că le-ar fi oferit nu mai puțin de 7,4 milioane de dolari jucătorilor din Ecuador pentru a se da la o parte în meciul inaugural de la Cupa Mondială.

Ecuador a terminat premilinariile din America de Sud pe locul 4 şi s-a calificat direct la turneul final, dar reprezentativa antrenată de Gustavo Alfaro a fost la un pas să fie descalificată după un memoriu depus la FIFA de Chile și Peru.

Totul a plecat după ce Byron David Castillo Seguro, un fotbalist de origine columbiană, nu ar fi avut dreptul să evolueze pentru Ecuador din cauza unor nereguli administrative, dar sancţiunea a fost una minoră, penalizare de trei puncte în următoarea campanie de calificare și amendă de 100.000 de euro.

Sud-americanii aduc în Qatar un lot destul de valoros, în care vedetele sunt Pervis Estupinian și Moises Caicedo, ambii de la Brighton, cotaţi la mai multe zeci de milioane de euro şi „vânaţi” de marile echipe ale Europei.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, într-un amical din 2018, când Qatar s-a impus cu 4-3 în faţa celor din Ecuador.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul PsFX: egal la pauza sau la finalul meciului Qatar - Ecuador.

Qatar vs Ecuador
PsFX


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol