Portugalia şi Nigeria se întâlnesc, joi, 17 noiembrie, de la ora 20:45, într-un meci amical care se va disputa pe „Estadio Jose Alvalade” din Lisabona şi care va fi transmis în direct de Prima Sport 1 şi Digi Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Portugalia, locul 9 în clasamentul FIFA, este înaintea singurului meci test înainte de debutul la Cupa Mondială, adversarul ales fiind Nigeria, echipă eliminată în barajul de calificare la turneul final de Ghana, pe care lusitanii o vor întâlni, pe lângă Uruguay şi Coreea de Sud, în faza grupelor de la CM Qatar 2022.

Portugalia antrenată de Fernando Santos din 2014 s-a calificat cu emoţii la Campionatul Mondial: a terminat grupa preliminară pe locul 2, după Serbia, şi a disputat două baraje, 3-1 cu Turcia şi 2-0 cu Macedonia de Nord, pentru a juca la competiţia din Golf.

În Liga Națiunilor, Portugalia a ratat calificarea în semifinale după ce a pierdut ultimul meci din grupă, 0-1 cu Spania (a), la doar câteva zile după ce o spulberase pe Cehia, scor 4-0 (d).

Partida cu Nigeria ar putea fi prima a lui Cristiano Ronaldo după controversatul interviu acordat lui Piers Morgan și, întâmplător sau nu, se va desfășura pe arena echipei pentru care a debutat la seniori, Sporting Lisabona.

Nigeria, locul 32 în clasamentul FIFA, a fost eliminată în barajul de calificare la CM 2022 de Ghana, după o dublă manşă dramatică, 0-0 în deplasare şi 1-1 pe propriul teren, ratând prezenţa la turneul final din cauza golului primit pe teren propriu.

„Super vulturii”, care au fost eliminaţi devreme şi la Cupa Africii pe Naţiuni (0-1 în oprimile de finală cu Tunisia), au schimbat antrenorul, astfel că portughezul Jose Peseiro, trecut şi pe la Rapid Bucureşti, i-a luat locul fostului internaţional nigerian Augustine Owen Eguavoen.

Nigeria a pierdut ultimele două partide amicale, 1-2 cu Algeria (d) şi 0-2 cu Costa Rica (a).

Surprinzător, deşi cele două echipe naţionale sunt unele destul de importante pe plan internaţional, Portugalia şi Nigeria nu s-au mai întâlniti niciodată până acum.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1: victorie a gazdelor în meciul Portugalia - Nigeria.

Portugalia vs Nigeria
1

Cotă 1.25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol