România şi Sovenia se întâlnesc, joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, într-un meci amical programat pe „Cluj Arena” din Cluj-Napoca şi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

România şi Slovenia, echipe absente de la CM Qatar 2022, se reîntâlnesc după 10 ani, când tot într-un meci amical ex-iugoslavii se impuneau cu 4-3 la Ljubljana în faţa „tricolorilor” conduşi de Victor Piţurcă.

România n-a mai ajuns la un Campionat Mondial din 1998 (organizat de Franţa), când s-a oprit în optimile de finală (0-1 cu Croaţia), iar ultimul turneu final la care a fost prezentă a fost Euro 2016 (desfăşurat tot în Franţa), la care n-a trecut de faza grupelor.

Edi Iordănescu, selecţionerul „tricolorilor”, încearcă să construiască o echipă cu care să atace calificarea la Euro 2024, mai ales după dezamăgirea imensă din Liga Națiunilor (locul 4, ultimul, în grupă şi retrogradare în Liga C).

„Obiectivul nostru este calificarea la Euro 2024, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla eu voi răspunde cu funcţia. Am adus jucători tineri şi foarte tineri acolo unde nu eram acoperiţi. Sunt pregătit pentru drumul greu pe care îl avem în faţă. Sunt sigur că trecând timpul putem să ne ridicăm nivelul”, a spus Edi Iordănescu.

Despre meciul amical cu Slovenia, selecţionerul României a declarat: „Avem o medie de vârstă scăzută a lotului, posibil zece debutanţi. Am avut probleme în special cu cluburile din străinătate, care s-au opus venirii jucătorilor. Este din partea mea un mesaj puternic de încredere pentru tinerii fotbalişti români”.

În cele două meciuri disputate în septembrie, ambele în Liga Națiunilor, România a remizat cu Finlanda, scor 1-1 (d) şi a câştigat cu Bosnia-Herţegovina, scor 4-1 (a).

Slovenia, reprezentativă antrenată de Matjaz Kek, nu a mai jucat la un CM din 2010 (Africa de Sud), când a fost eliminată în faza grupelor, iar la un CE n-a mai jucat din 2000 (Belgia şi Olanda), când, de asemenea, n-a reuşit să treacă în fazele eliminatorii.

În septembrie, Slovenia a învins Norvegia, scor 2-1 (a) şi a remizat cu Suedia, scor 1-1 (d), ambele meciuri contând pentru Liga Națiunilor (ex-iugoslavii au rămas în Liga B).

Echipe probabile pentru meciul România - Slovenia:

România: H. Moldovan - Cr. Manea, Ad. Rus, Burcă, Vătăjelu - M. Marin, R. Marin, Olaru - Cordea, Pușcaș, Drăguş. Selecționer: Edi Iordănescu.

Slovenia: Oblak - Karnicnik, Blazic, Bijol, Sikosek - Stankovic, Kurtic, Cerin, Horvat, Lovric - Sesko, Sporar Selecționer: Matjaz Kek.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul România - Slovenia.

România - Slovenia
GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol