România - Muntenegru, meci contând pentru Grupa Principală II de la Campionatul European de handbal feminin, este programat, marţi, 15 noiembrie, de la ora 19:00, în „Boris Trajkovski Sports Center” din Skopje (Macedonia), şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de handbalFoto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / AFP / Profimedia

România a învins Spania (scor 28-27) în primul meci din Grupa Principală II de la Campionatul European de handbal feminin şi, beneficiind de jocul rezultatelor, este la mâna ei pentru a juca în semifinalele competiţiei.

Calculele sunt simple: în cazul în care fetele lui Florentin Pera vor câștiga cu Muntenegru şi cu Germania (miercuri, 16 noiembrie, ora 16:30), se vor califica în semifinalele EHF Euro 2022 indiferent de celelalte rezultate din grupă.

România a intrat cu zero puncte în faza a doua a grupelor, după ce a pierdut în grupele preliminare cu Franţa şi Olanda, câştigând doar în faţa Macedoniei de Nord.

Selecţionerul României a prefaţat confruntarea cu Muntenegru şi crede că „tricolorele” sunt capabile să joace cu calificarea în semifinale pe masă la meciul următor, cu Germania.

„Am jucat şase meciuri în 13 zile, s-a resimțit oboseala. De acum trebuie să ne concentrăm asupra meciului cu Muntenegru, unul foarte important pentru noi.

Am încredere în capacitatea fetelor de a se mobiliza. Muntenegru are o echipă bună, jucătoare cu mare experiență, dar și noi avem un moral bun și nu ne lăsăm copleșiți de faptul că Muntenegru trece printr-o formă bună în acest moment. Eram conștient că toate cele trei meciuri din grupa principală vor fi grele”, a spus Florentin Pera.

Muntenegru, echipă antrenată de legendara Bojana Popovic, a câștigat, în schimb, toate cele trei meciuri din faza grupelor, cu Spania, Germania şi Polonia, intrând cu patru puncte în Grupa Principală II, dar aici a pierdut fără drept de apel prima partidă, cu Franţa, scor 19-27.

Clasamentul grupei: 1. Franța 6p (3 meciuri) 2. Muntenegru 4p (3 meciuri) 3. Spania 3p (4 meciuri) 4. Olanda 3p (4 meciuri) 5. Germania 2p (3 meciuri) 6. România 2p (3 meciuri).

În ultimele două meciuri directe, cele două reprezentative şi-au împărţit victoriile: Muntenegru s-a impus în 2019, scor 27-26 într-o partidă disputată la CM din Japonia, iar România a câştigat în 2021, scor 28-25, dar a ratat calificarea la JO de la Tokyo deoarece avea nevoie de un succes la o diferenţă de măcar cinci goluri.

Superbet oferă cota 2,90 pentru pronosticul 1: victorie a României în meciul cu Muntenegru.

România - Muntenegru 1

Cotă 2.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol