U Cluj - FC Argeş, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul României, este programat, luni, 14 noiembrie, de la ora 18:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Cluj şi FC Argeş se întâlnesc, pe Cluj Arena, în ultima etapă programată în SuperLiga înainte de pauza de trei săptămâni provocată de desfăşurarea fazei grupelor de la CM din Qatar.

U Cluj a revenit în zona locurilor de baraj după înfrângerea cu Universitatea Craiova, scor 0-1 (d), şi ocupă locul 13 în clasament, cu 17 puncte acumulate în cele 17 partide pe care le-a disputat până acum.

„Şepcile roşii” au câştigat, însă, la scor, meciul cu CSM Alexandra din Cupa României, scor 4-0 (d), jucat la mijlocul săptămânii trecute, astfel că antrenorul echipei, Eugen Neagoe, este optimist înaintea partidei cu FC Argeş, mai ales după cele trei victorii din ultimele patru partide disputate pe teren propriu în campionat.

„Nu va fi un joc uşor, chiar dacă ei au pierdut cu 5-0 ultimul meci de campionat contra celor de la Sepsi. FC Argeş are în componenţă jucători valoroşi, care au demonstrat asta de-a lungul timpului, dar am încredere şi sper să intrăm în această minivacanţă cu trei puncte”, a declarat Eugen Neagoe.

Marea problemă a ardelenilor este lipsa de eficacitate, U Cluj fiind a doua echipă cu cel mai slab atac din SuperLiga, cu 12 goluri marcate (doar CS Mioveni a înscris mai puţin, 10 goluri).

„Eu mi-aş dori să jucăm mult mai bine, mult mai frumos, să marcăm mai multe goluri”, a mai spus Eugen Neagoe.

FC Argeş continuă evoluţiile oscilante şi sub conducerea lui Marius Croitoru, astfel că după victoria de la Arad, 1-0 cu UTA, a urmat înfrângerea drastică din Trivale, 0-5 cu Sepsi.

Piteştenii ocupă acum locul 11 în SuperLiga, cu 20 de puncte strânse în 17 etape, mult prea puţin faţă de obiectivul declarat la startul sezonului, şi anume a doua prezenţa consecutivă în play-off.

FC Argeş are o singură victorie în ultimele şase meciuri (patru în campionat şi două în Cupa Românieri) şi deţine a doua cea mai slabă defensivă din SuperLiga, cu 25 de goluri primite (doar CS Mioveni a încasat mai multe, 26).

„Mai sunt încă patru etape de campionat şi una din Cupa României anul acesta, vom începe cu meciul din deplasare de la U Cluj, un meci important pentru noi. Vom face tot posibilul să câştigăm pentru că trebuie să adunăm puncte”, a declarat Constantin Schumacher, „secundul” lui Marius Croitoru.

În tur, FC Argeş s-a impus cu 3-1 în faţa lui U Cluj (Işfan 43, 46, Garita 53 / Ad. Bălan 4), dar ardelenii au condus cu 1-0 şi au ratat un penalty prin Purece (17), iar piteştenii au întors rezultatul după eliminarea lui Fl. Ilie (39).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauza sau la finalul meciului U Cluj - FC Argeş.

U Cluj vs FC Argeş
PsF X


Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol