FC U Craiova 1948 - FCSB, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul României, este programat, duminică, 13 noiembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

FC U Craiova şi FCSB, două echipe în criză de puncte, se întâlnesc în Bănie în ultima etapă programată în SuperLiga înaintea pauzei prilejuite de startul CM din Qatar.

FC U Craiova 1948 are deja un nou antrenor principal, pe italianul Nicolo Napoli, aflat la al nouălea mandat pe banca tehnică a echipei patronate de Adrian Mititelu.

Italianul a debutat cu dreptul, 1-0 cu FC Voluntari în Cupa României, dar în campionat echipa alb-albastră are două remize şi cinci înfrângeri în ultimele şapte meciuri, rezultate care au trimis-o pe locul 14, cu doar 16 puncte acumulate în cele 17 etape de până acum.

„Cel puțin pentru moment, Napoli reprezintă o soluție. Antrenorii pe care mi i-am dorit eu n-am putut să-i iau. Avem o înțelegere până la vară cu el. Nu e nevoie să-i trasăm obiectiv, ce obiectiv să-i pun eu lui când lotul e făcut de mine?”, a declarat Adrian Mititelu.

FCSB vine după egalul dezamăgitor din Cupa României, 0-0 pe terenul divizionarei secunde Oţelul Galaţi, deşi în campionat tocmai câştigase derby-ul cu Rapid, 3-1 pe Arena Naţională.

Cu 23 de puncte acumulate din 15 meciuri, FCSB este abia pe locul 8, la trei puncte de Petrolul Ploieşti, ocupanta locului 6, ultimul de play-off, dar roş-albaştrii mai de disputat două restanţe, cu FC Botoşani (d) pe 1 decembrie şi cu CFR Cluj (a) pe 15 decembrie.

Gigi Becali, patronul lui FCSB, se află încă în căutarea unui antrenor principal, după ce interimarul Mihai Pintilii a anunţat că nu poate conduce echipa: „Mai e un meci la Craiova, sper să luăm trei puncte. După aia, eu nu sunt pregătit. Nu am actele necesare și nu am calitatea asta. E și dorința mea, ține și de mine. Asta simt acum. Încă nu e momentul meu”.

În meciul tur, disputat pe Arena Naţională, FCSB şi FC U Craiova 1948 au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Fl. Coman (47), respectiv, Compagno (58, din penalty).

De menţionat că atacantul italian nu va juca împotriva fostei sale echipe, din cauza unei clauze din contractul de transfer, conform căreia FCSB ar trebui să mai achite încă 100.000 de euro dacă-l va folosi în meciul cu FC U Craiova 1948.

„Este aceea clauză de 100.000 de euro, dar nu doresc să i-o achit lui Adrian Mititelu, deci Andrea Compagno nu o să joace”, a anunţat Gigi Becali.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul FC U Craiova 1948 - FCSB.

FC U Craiova vs FCSB
GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol