Newcastle - Chelsea, meci contând pentru etapa a 16-a a campionatului Angliei, este programat, sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19:30, pe „St. James’ Park”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel mai aşteptat meci al etapei a 16-a din Premier League va avea loc între Newcastle United si Chelsea, două echipe care luptă pentru un loc în „Top 4”, care să le asigure prezenţa în viitoarea ediţie a UEFA Champions League.

Newcastle merge aproape impecabil sub comanda lui Eddie Howe şi o aşteaptă pe Chelsea după o serie de patru victorii consecutive în campionat, 1-0 cu Everton şi 4-0 cu Aston Villa acasă, 2-1 cu Tottenham şi 4-1 cu Southampton în deplasare.

„Coţofenele” sunt pe locul 3, cu 27 de puncte acumulate din 14 meciuri, şi nu au pierdut nici un meci pe teren propriu, singura înfrângere din campionat fiind înregistrată în deplasarea cu Liverpool (1-2 pe 31 august). Newcastle a marcat 28 goluri şi a primit 11, golgheterul echipei fiind Almiron, cu opt reuşite.

Newcastle United este, practic, cel mai bogat club din Premier League, după ce Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită (PIF) a preluat 80% din acţiuni.

PIF, patronat chiar de Mohammed bin Salman Al Saud, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, gestionează 368 de miliarde de euro (spre comparaţie, City Football Group, societatea controlată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan şi care o deţine pe Manchester City, se bazează pe „doar” 27 de miliarde de euro).

Chelsea, în schimb, nu-şi revine nici sub comanda lui Graham Potter: londonezii au patru meciuri la rând fără victorie în Premier League, iar pe ultimele două le-au pierdut, 1-4 cu Brighton (d) şi 0-1 cu Arsenal (a).

Mai mult, la mijlocul săptămânii, Chelsea a pierdut în 16-imile de finală ale Cupei Ligii Angliei, scor 0-2 pe terenul lui Manchester City.

Chelsea este abia pe locul 7, cu 21 de puncte din 13 meciuri, dar a câştigat trei din cele şapte partide disputate în deplasare în actualul sezon.

În schimb, echipa antrentă de Graham Potter a mers „ceas” în UEFA Champions League, unde a câştigat ultimele patru meciuri şi s-a calificat pentru optimile de finală ale competiţiei, fază în care o va întâlni pe Borussia Dortmund.

Chelsea are şi ea un patron bogat, pe americanul Todd Boehly, care a cumpărat gruparea de „Stamford Bridge” de la Roman Abramovic pentru suma de 4,68 miliarde de euro.

Noul patron al „albaştrilor” mai deţine, alături de unul dintre asociaţi, echipa de baschet Los Angeles Lakers şi echipa de baseball Los Angeles Dodgers.

Chelsea s-a impus în ambele meciuri cu Newcastle în stagiunea precedentă, 3-0 în deplasare (tur) şi 1-0 acasă (retur).

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Newcastle - Chelsea.

Newcastle vs Chelsea
GG


Cote 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol