Rapid - Universitatea Craiova, derby-ul etapei a 18-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Giuleşti”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima TV, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel mai tare meci al etapei a 18-a, ultima programată înainte de pauza provocată de CM din Qatar, se va disputa în Giuleşti, acolo unde se vor întâlni echipele clasate pe locurile 2 (Rapid) şi, respectiv, 4 (Universitatea Craiova).

Cele două echipe sunt despărțite de doar două puncte, înaintea unui meci cu implicaţii atât în lupta pentru un loc în play-off, cât şi în cea pentru un loc de cupe europene.

Rapid vine după ce a pierdut pentru prima oară în acest sezon două meciuri consecutive, 1-3 cu FCSB (d) în SuperLiga şi 0-2 cu Farul (a) în Cupa României, dar în campionat este invincibilă pe teren propriu, unde are şase victorii şi două egaluri în opt partide.

Giuleştenii au 32 de puncte, cu opt mai puţine decât liderul Farul, astfel că orice pas greşit înseamnă îndepărtarea de locul 1, ba chiar şi locul 2 ar fi în pericol.

„E un moment dificil pentru noi, o săptămână nu vreau să spun cum... Trebuie să ne repunem pe picioare. O să încerc să o fac până la meciul cu Craiova.

Ratăm foarte mult, avem nevoie de foarte multe ocazii pentru a înscrie. Asta nu îmi place. Cu toate că lucrăm, mingea nu vrea să intre în poartă. Avem ghinion!”, a declarat Adrian Mutu.

„Briliantul” este foarte aproape însă să piardă încrederea noului acţionar de la Rapid, Dan Şucu: „Mi s-a explicat că în fotbal trebuie să mă aștept și la momente sau perioade mai grele, dar culmea e că tocmai cei care mi-au spus asta au început să tropăie acum. Dacă ieșim din cupă, e o problemă!".

Universitatea Craiova, în schimb, vine după o serie de patru victorii consecutive în SuperLiga (unde a strâns 30 de puncte), dar gruparea din Bănie a marcat doar șase goluri în cele şapte deplasări din acest sezon.

În cel mai recent meci, oltenii s-au făcut de râs în Cupa României, după ce au remizat, 1-1, cu CS Ocna Mureş, echipa din Liga 3, rezultat care l-a scos din minţi pe Mirel Rădoi.

„Vizavi de această partidă, am fost penibili cu toții. Cel mai rău îmi pare de cei care nu au fost în lot, de suporterii noștri. Acum trebuie să vedem ce facem ca să încercăm să nu trecem printr-o altă rușine în Giulești”, a declarat antrenorul celor de la Universitatea Craiova.

În meciul din tur, disputat pe Stadionul „Ion Oblemenco”, Rapid s-a impus în meciul cu Universitatea Craiova, scor 1-0, prin golul marcat de Alexandru Ioniţă în minutul 51.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie a gazdelor sau egal în meciul Rapid - Universitatea Craiova.

Rapid vs U Craiova
1X

Cotă 1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol