Manchester City şi Chelsea se întâlnesc, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 22:00, într-un meci contând pentru 16-imile de finală ale Cupei Ligii Angliei, care va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Derby-ul acestei faze a Cupei Ligii Angliei va avea loc între Manchester City şi Chelsea, echipele aflate pe locurile 2 şi, respectiv, 7, în Premier League.

Manchester City a câştigat ultimul trofeu în această competiţie acum doi ani (1-0 în finala de pe „Wembley” cu Tottenham), iar în sezonul trecut a fost eliminată încă din optimile de finală de West Ham United după executarea loviturilor de departajare.

„Cetăţenii” au pierdut doar două meciuri în acest sezon, ambele cu Liverpool, în Supercupa Angliei („The Community Shield”), scor 1-3 pe „Wembley”, şi în Premier League, scor 0-1 pe „Anfield”, dar echipa antrenată de Pep Guardiola are o serie de 15 victorii consecutive pe teren propriu, în toate competițiile.

Manchester City este pe locul 2 în campionat, cu 32 de puncte din 13 meciuri, cu două mai puţine decât liderul Arsenal, iar în UEFA Champions League s-a calificat fără probleme în optimile de finală ale competiţiei, unde o va întâlni pe RB Leipzig.

Chelsea vine după un alt derby, pierdut pe teren propriu cu Arsenal, scor 0-1, în Premier League, iar în League Cup a disputat finala ediţiei precedente, pe care a pierdut-o, după loviturile de departajare, în faţa lui Liverpool.

Londonezii (locul 7, cu 21 de puncte după 13 etape) au o serie de patru partide fără victorie în campionat (două egaluri şi două înfrângeri), iar în cele 10 meciuri din deplasare disputate în acest sezon în toate competiţiile au cinci victorii, o remiză şi patru înfrângeri.

Echipa antrentă de Graham Potter a mers „ceas” doar în UEFA Champions League, unde a câştigat ultimele patru meciuri şi s-a calificat pentru optimile de finală ale competiţiei, fază în care o va întâlni pe Borussia Dortmund.

Altfel, presa din Italia scrie că vedeta lui AC Milan, Rafael Leao, urmează să fie motiv de dispută între Manchester City și Chelsea, echipe care îl urmăresc îndeaproape pe atacantul portughez și ar fi gata să achite aproximativ 110 milioane de euro pentru transfer.

Manchester City s-a impus în ambele meciuri cu Chelsea în stagiunea precedentă din Premier League (1-0 şi acasă, şi în deplasare), victorii venite însă după ce londonezii i-au învins pe „cetăţeni” cu 1-0 în finala UEFA Champions League.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1: victorie a gazdelor în meciul Manchester City - Chelsea.

Manchester City vs Chelsea
1

Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol