CFR Cluj - FC U Craiova 1948, meciul care încheie etapa a 17-a din campionatul României, este programat, luni, 7 noiembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ultimul meci al etapei a 17-a din SuperLiga aduce faţă în faţă două echipe cu stări de spirit total opuse: CFR Cluj este pe val după calificarea în „primăvara europeană”, în timp ce FC U Craiova 1948, în continuare fără antrenor principal după demisia lui Marius Croitoru, s-a afundat tot mai mult în zona periculoasă a clasamentului.

CFR Cluj vine cu moralul ridicat după victoria cu Ballkani (scor 1-0) care a trimis-o în 16-imile de finală din UEFA Conference League, dar şi cu foarte mulţi jucători ajunşi aproape de limitele fizice din cauza programului foarte încărcat.

Ardelenii ocupă locul 4 în SuperLiga, cu 28 de puncte acumulate după 14 partide, cu 12 mai puţine decât liderul Farul Constanţa, dar mai au de jucat, pe lângă partida cu FC U Craiova 1948, şi două restanţe, cu Hermannstadt şi FCSB, ambele în deplasare.

În aceste condiţii, patronul clubului din Gruia, Ioan Varga, a anunţat că-i va propune antrenorului Dan Petrescu prelungirea contractului pe încă cinci ani.

„Are contract până în 2024, dar e până când își dorește el. Avem în obiectiv, în următoarea perioadă, să ne punem la masă pentru a discuta despre viitor. Vreau să prelungim pe cinci ani, începând cu 2024”.

FC U Craiova 1948 va fi condusă, oficial, tot de cuplul format din Paul Răducan şi Florin Dragan, în condiţiile în care patronul grupării din Bănie, Adrian Mititelu, caută încă un antrenor principal.

„Am vorbit trei-patru persoane. Cu siguranţă, instalarea noului antrenor principal nu va fi mai devreme de săptămâna premergătoare meciului cu FCSB sau după meciul cu FCSB, când va fi acea pauză competiţională. Deci, 90% va fi antrenor străin”, a anunţat Adrian Mititelu.

Oltenii au adunat doar două puncte în ultimele cinci meciuri (ultima victorie în campionat datează din 10 septembrie, 1-0 acasă, cu Rapid), astfel că au coborât pe locul 14, cu 16 puncte în 16 meciuri, tot atâtea câte are şi UTA Arad, ocupanta locului 15, primul retrogradabil direct.

În meciul din tur, FC U Craiova s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la CFR Cluj, prin golurile marcate de Van Durmen (32, 72) şi Compagno (46), respectiv, Deac (14).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul PsF X: rezultat de egalitate la pauza sau la finalul meciului CFR Cluj - FC U Craiova 1948.

CFR Cluj vs FC U Craiova 1948
PsF X


Cotă 1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol