Galatasaray - Beşiktaş, derby-ul etapei a 13-a din campionatul Turciei, este programat, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 19:00, pe „Ali Sami Yen” din Istanbul, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 3.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Galatasaray şi Beşiktaş, două dintre cele trei mari cluburi ale Turciei şi ale oraşului Istanbul, alături de Fenerbahce, se întâlnesc într-un derby de tradiţie care nu ţine cont nici de forma de moment, nici de locurile ocupate în clasament, şi care a fost mai mereu marcat de incidente între fanii celor două echipe.

Galatasaray a plecat la drum în acest sezon cu obiectivul declarat de a se bate pentru titlul de campioană, mai ales că başkanii au adus jucători cu nume, precum Dries Mertens, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Milot Rashica, Haris Seferovic, Juan Mata, Leo Dubois şi Mauro Icardi.

Din păcate, rezultatele sunt sub aşteptări: „leii” sunt abia pe locul 5, cu 21 de puncte din 11 meciuri, la cinci puncte în urma liderului Fenerbahce.

În aceste condiţii, antrenorul lui „Cim-Bom”, fostul jucător legendar al echipei Okan Buruk (şapte titluri, patru cupe, Cupa UEFA şi Supercupa Europei), are o misiune aproape imposibilă, mai ales că în stagiunea precedentă Galatasaray a terminat campionatul pe un dezamăgitor loc 13 (din 20).

Beşiktaş ocupă locul 4, cu 22 de puncte din 12 meciuri (sunt 19 echipe în actuala ediţie din Super Lig, în fiecare etapă o echipă nu joacă), după ce în campionatul trecut a terminat pe locul 6.

Din 28 octombrie, după demiterea francezului Valerien Ismael, echipa este pregătită de Şenol Guneş, selecţionerul cu care Turcia a terminat pe locul 3 la CM 2002 din Japonia şi Coreea de Sud şi antrenorul cu care „vulturii” au câştigat două titluri, în 2016 şi 2017.

Beşiktaş a ales să mizeze în această stagiune pe jucători „căliţi” în Premier League, astfel că a transferat nume importante ca Wout Weghorst, Cenk Tosun, Dele Alli, Gedson Fernandes şi Arthur Masuaku.

Cei mai buni marcatori ai celor două echipe sunt francezul Bafetimbi Gomis (Galatasaray), cu patru goluri, respectiv, olandezul Wout Weghorst (Beşiktaş), cu şase goluri.

În sezonul trecut, Galatasaray şi Beşiktaş şi-au împărţit victoriile, fiecare echipă reuşind să se impună pe teren propriu, cu acelaşi scor, 2-1.

Supebet oferă cota 1,60 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Galatasaray - Beşiktaş.

Galatasaray vs Beșiktaș
GG


Cotă 1.60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol