​FC U Craiova 1948 - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 16-a din campionatul României, este programat, vineri, 28 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 2 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meci deosebit de interesant în Bănie, acolo unde gruparea patronată de Adrian Mititelu, în cădere liberă de ceva vreme, motiv pentru care l-a demis pe antrenorul Marius Croitoru, primeşte vizita trupei lui Gică Hagi, liderul la zi din SuperLiga.

FC U Craiova n-a mai câştigat de şase meciuri şi a coborât pe locul 12 în clasament, cu 16 puncte după 15 meciuri disputate, la egalitate cu UTA Arad, ocupanta primei poziţii de baraj.

Echipa din Bănie va fi condusă de cuplul Paul Răducan - Florin Drăgan, cu care n-a reuşit decât o remiză în etapa precedentă, tot acasă, contra celor de la Hermannstadt, scor 0-0, după ce pierduse în deplasare, cu FC Botoşani, scor 0-1.

Adrian Mititelu a anunţat că noul antrenor va fi instalat abia după meciul cu FCSB, din 13 noiembrie, când SuperLiga va lua pauză pentru CM 2022 din Qatar, acesta urmând să debuteze chiar în derby-ul local cu Universitatea Craiova, de pe 3 decembrie: „Antrenorul nu va fi numit mai devreme de meciul cu FCSB. Va prelua echipa după partidă, când urmează pauza competițională de trei săptămâni. În proporție de 90% va fi străin!”.

Farul Constanţa, liderul campionatului, a trecut cu bine peste deplasarea infernală din Giuleşti, 1-1 cu Rapid, remiză venită după o serie de cinci victorii consecutive! „Marinarii” şi-au păstrat, astfel, avansul de cinci puncte faţă de gruparea din Giuleşti, a doua clasată, după ultima etapă din sezonul regulat.

Gică Hagi a făcut, însă, un anunţ îngrijorător, legat de situaţia financiară a clubului: „Farul Constanţa are cea mai bună academie, produce cei mai buni jucători, dă șanse jucătorului, pe lângă asta face performanță pentru că noi avem centru de copii și juniori foarte bun și care produce jucători. În momentul de față nu are bani, trebuie să o știți, suntem cam toate echipele acelea de la mijloc. Eu m-am îndatorat foarte mult”.

În meciul tur, Farul Constanţa s-a impus în faţa celor de la FC U Craiova 1948, pe teren propriu, scor 2-1 (goluri Grameni și Artean, respectiv, Sidibe).

Superbet oferă cota 2,40 pentru pronosticul 2: victorie a oaspeţilor în meciul FC U Craiova 1948 - Farul Constanţa.

FC U Craiova 1948 - Farul


2
Cotă

2.40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol