Anderlecht şi FCSB se întâlnesc, joi, 27 octombrie, de la ora 19:45, pe „Lotto Park” din Bruxelles, într-un meci contând pentru etapa a 5-a a Grupei B din UEFA Conference League, care va fi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anderlecht şi FCSB au nevoie de victorie pentru a mai spera la o calificare măcar în 16-imile de finală ale competiţiei, de pe locul 2 (primul loc merge direct în „optimi”), dar vicecampioana României va depinde, chiar şi în cazul unui succes în Belgia, de jocul rezultatelor.

Anderlecht trece prin momente dificile, iar după meciul din deplasare cu Standard Liege, întrerupt la scorul de 1-3 din cauza fanilor din Bruxelles, antrenorul Felice Mazzu a fost demis („violeţii” ocupă locul 14 în campionatul intern, cu doar 16 puncte acumulate în 14 etape).

Echipa din capitala Belgiei nu se descurcă nici în grupa din Conference League, acolo unde după 1-0 acasă cu Silkeborg au urmat un 0-0 în deplasare cu FCSB şi două înfrângeri cu West Ham United, 0-1 (a) şi 1-2 (d), dar chiar şi aşa Anderlecht (4p) speră la locul 2, ocupat acum de Silkeborg (6p), în condiţiile în care West Ham United are punctaj maxim, 12, după patru meciuri.

„Este clar că este un moment dificil pentru a debuta. Prima echipă nu merge bine, iar când se întâmplă aşa, tot clubul suferă din cauza asta. E bine însă că eu mă bucur de încrederea conducerii clubului, aşa că sunt fericit pentru această oportunitate”, a spus „interimarul” Robin Veldman.

FCSB mai poate prinde locul 2 doar printr-o minune, după ce a strâns doar un punct până acum: 1-3 cu West Ham United (d), 0-0 cu Anderlecht (a), 0-5 (d) şi 0-5 (a) cu Silkeborg.

Pentru a merge mai departe, FCSB trebuie să câştige cu Anderlecht (d) şi West Ham United (a), iar Silkeborg să piardă ultimele două partide.

„La Bruxelles, să vedem, să credem că obţinem şi noi prima victorie. Aşa să credem! Cine ştie, poate luăm şi noi 500.000. Am nevoie de ăia 500.000 de euro ca să iau alţi jucători la iarnă. Mă gândesc ce să fac să întăresc echipa asta, că niciodată n-am jucat aşa rău", a declarat Gigi Becali, patronul celor de la FCSB.

FCSB şi-a revenit însă în SuperLiga, acolo unde în ultimele patru meciuri a bifat tot atâtea victorii, iar antrenorul Nicolae Dică este decis să se concentreze pe campionat.

„Presiunea nu scade. Este un lucru pozitiv că am reuşit să ajungem pe locurile de play-off, cu două jocuri mai puţin. Acum, obiectivul este de a intra în play-off, apoi urmează lupta pentru câştigarea campionatului”.

În partida tur, din etapa a 2-a a Grupei B, disputată pe Arena Naţională din Bucureşti, FCSB şi Anderlecht au remizat, scor 0-0.

Superbet oferă cota 2,10 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Anderlecht - FCSB.

Anderlecht vs FCSB
GG


Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol