Dinamo Zagreb - AC Milan, meci contând pentru etapa a 5-a a Grupei E din UEFA Champions League, este programat, marţi, 25 octombrie, de la ora 22:00, pe Stadionul „Maksimir”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Prima Sport 4 şi Orange Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Partidă decisivă în Croaţia, în care doar victoria poate ţine în cursa pentru calificare fie pe Dinamo Zagreb, fie pe AC Milan, în timp ce egalul este sinonim cu eliminarea ambelor echipe. În tur, a fost AC Milan – Dinamo Zagreb 3-1 (Giroud, Saelemaekers, Leao / Orsic).

Dinamo Zagreb a început grupa cu o victorie imensă, 1-0 acasă cu Chelsea, după care a mai luat un singur punct din trei meciuri.

Cu patru puncte din tot atâtea etape, trupa antrenată de Ante Cacic are nevoie ca de aer de o victorie, pentru a spera la o calificare, fie în Champions League, fie în Europa League.

Lider detaşat în prima ligă croată, Dinamo Zagreb o aşteaptă pe AC Milan după egalul din derby-ul cu Hajduk Split, din deplasare, scor 1-1 (după 14 etape, campioana are deja opt puncte peste rivala care ocupă poziţia secundă), şi mizează pe faptul că, totuşi, nu a pierdut pe teren propriu în Liga Campionilor (pe lângă victoria cu Chelsea, mai are un egal, 1-1, cu RB Salzburg).

AC Milan este într-o situaţie dificilă, mai ales după dubla înfrângere cu Chelsea, 0-3 în deplasare şi 0-2 acasă.

Echipa pregătită de Stefano Pioli este obligată să câştige ultimele două meciuri din grupă, cu Dinamo Zagreb în deplasare şi cu RB Salzburg acasă, pentru a se califica în „optimi” indiferent de celelalte rezultate.

„Diavolul” vine după patru victorii consecutive în Serie A (locul 2 după 11 etape, cu 23 de puncte, trei mai puţine decât liderul Napoli), semn că, după titlul cucerit în sezonul trecut, primul pentru AC Milan după 11 ani, Stefano Pioli pare să fi găsit cheia succesului intern.

În Liga Campionilor însă, tehnicianul are un bilanţ slab, cu doar două victorii obţinute în 10 meciuri (şase în sezonul trecut plus cele patru din cel actual) şi şase înfrângeri.

Ciprian Tătăruşanu va fi din nou titular în poarta lui AC Milan, profitând astfel de o nouă accidentare a lui Mike Maignan.

Românul a bifat deja şase meciuri în acest sezon, patru în Serie A, toate câştigate, şi două în Liga Campionilor, pierdute în faţa lui Chelsea.

„Este un jucător experimentat, matur, foarte respectat de coechipieri şi cu siguranţă îşi va aduce contribuţia atât în apărare, cât şi în atac, în condiţiile în care, acum, portarul, mai ales în unele meciuri, trebuie să dea un ajutor decisiv”, a spus Stefano Pioli despre Ciprian Tătăruşanu.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul 2: victorie a oaspeţilor în meciul Dinamo Zagreb - AC Milan.

Dinamo Zagreb vs AC Milan


2
Cotă

1.85

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol