Deplasare lungă și dificilă pentru vicecampioana FCSB, luni, 24 octombrie, de la ora 21:00, în runda cu numărul 15 de campionat. Niciuna dintre cele două formații nu concepe să nu fie în play-off, adică între primele 6 echipe la finalul sezonului regulat.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sepsi s-a întors rănită de la Cluj, unde a pierdut în ultimele minute ale jocului cu CFR Cluj, după ce a condus cu 1-0 pe tabelă. Antrenorul Cristino Bergodi a acuzat faptul că formația lui a fost nedreptățită de arbitraj.

Italianul de pe banca echipei care este alimentată cu fonduri și de la guvernul Ungariei are o ambiție specială când îl înfruntă pe Gigi Becali.

Cei doi au colaborat la Steaua, dar la plecare s-a lăsat cu scandal. A existat o relație tensionată, cel puțin pe final, antrenorul dându-l afară pe patron din vestiar la un meci din cupele europene, fapt care i-a atras demiterea.

La FCSB nu este deloc liniște. Iar vulcanul nemulțumirilor s-a întețit după umilința cu Silkeborg, 0-10. Replica echipei a venit la următorul meci, cel de campionat, 2-1 cu UTA Arad, dar victoria n-a calmat spiritele.

„Principalul” din acte, Nicolae Dică, este pus la zid de tot mai multe persoane din fenomen. Unii îl acuză că acceptă să fie umilit de Gig Becali, alții pentru faptul că echipa câștigă greu până și meciurile simple, cum a fost cel cu UTA.

Fostul stelist Valeriu Răchită l-a certat public pe Dică pentru faptul că l-a transformat pe Octavian Popescu, cel de pe urma căreia patronul visează să încaseze o avere în urma unui transfer extern, dintr-un diamant strlucitor într-o rezervă prăfuită.

Tuturor, Dică le răspunde cu calificarea în grupele Conference League și cu poziția din clasament, unde FCSB încă are situația sub control. „E cu un picior în groapă”, este de părere fostul selecționer Victor Pițurcă.

Managerul Mihai Stoica a recunoscut că Dică și-a arătat disponibilitatea de a demisiona, dar el l-a sfătuit să nu plece învins, cu o pată în CV, de la FCSB. S-a întâmplat după succesul cu UTA.

Gigi Becali a început să dea târcoale altor tehnicieni. Mai nou, îl regretă pe Toni Petrea, autorul unei serii excelente de victorii la Chindia Târgoviște. În trecut, deși impusese un stil de joc elaborat, de posesie, Petrea a plecat de la FCSB, deși patronul îi ceruse să rămână.

Sepsi n-a pierdut niciun meci în fața FCSB-ului, în 2021: au fost 4 remize și un succes al covăsnenilor. Toate meciurile au conținut goluri de ambele părți, mai puțin ultima partidă, o remiză albă cu Sepsi gazdă, pe 19 decembrie.

Superbet oferă cota 3.25 pentru egal la finalul partidei.

Sepsi Sf. Gheorghe vs FCSB

X
Cotă
3.25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol