Liderul surprinzător din Serie A înaintea rundei se deplasează pe „Olimpico” din Roma, ca s-o pună la grea încercare și pe echipa lui Jose Mourinho, deținătoarea Conference League. Meciul are loc duminică, 23 octombrie, de la ora 21:45.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

După 10 etape, AS Roma este pe locul 4, cu 22 de puncte. Jose Mourinho vrea mai mult decât locurile de Europa League sau de Conference League. Țintește pozițiile de Liga Campionilor, competiție pe care a câștigat-o cu Porto și cu Inter.

Pentru un loc de Ligă, trupa capitolină se va lupta până la final cu Napoli, Atalanta, Inter și cu campioana în exercițiu, AC Milan. Pretenții mai pot emite, în funcție de derularea sezonului, Lazio, Udinese și Juventus.

Formațiile lui Mourinho știu să se închidă ermetic în defensivă, la fel cum s-a întâmplat la duelul recent cu Sampdoria, scor 1-0 pentru Roma (gol în prima repriză, apoi tabela a înghețat), dar se și poate lua la bătaie cu un adversar care joacă deschis, rezultând partide pe contre.

Portughezul a cucerit titlul la care Napoli tot visează de pe vremea lui Maradona. A făcut-o în 2010, cu Interul lui Cristi Chivu, când a izbutit o triplă istorică.

Liderul de lângă Vezuviu are 26 de puncte dintr-un total de 30. Cele 4 puncte risipite pe traseu de Napoli au fost remizele cu Lecce și cu Fiorentina. În rest, victorii pe linie, inclusiv 4 succese strălucitoare în Liga Campionilor, unde este șefa Grupei A.

Luciano Spaletti, fost antrenor la AS Roma în două perioade (2005-2009 și 2016-2017), unde nu s-a înțeles prea bine cu simbolul Francesco Totti, a făcut minuni la Napoli. La cei 63 de ani ai săi, a adus un aer proaspăt și multă energie în lot.

Teoretic, Napoli ar fi trebuit să aibă un sezon mediocru, cu un lot slăbit după plecarea a doi jucători esențiali: stoperul Koulibaly și căpitanul Insigne. Realitatea îi lasă însă mască pe toți.

Găselnița lui Spaletti este georgianul Khvicha Kvarațkhelia, 21 de ani, adus de la Dinamo Batumi. Gruzinul are 5 goluri și 3 pase decisive din postura de mijlocaș. În atac, nigerianul Victor Osimhen primește sprijin de la argentinianul Giovanni Simeone.

Meciul de luni se va disputa pe un gazon oribil, pe care echipele tehnice, care doresc să construiască, au serioase probleme din pricina denivelărilor.

„Schimbați suprafața de joc sau schimbați antrenorul”, le-a spus, pe un ton răstit, antrenorul Maurizio Sarri conducătorilor săi de la Lazio, după 0-0 cu Udinese.

Superbet afișează cota 2 pentru pariul potrivit căruia ambele echipe marchează și se vor da minimum 3 goluri (GG & Peste 2.5 goluri).

AS Roma vs Napoli
GG & peste 2.5 goluri


Cotă 2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol