​Au luptat pentru puncte în grupa de Cupa României la fotbal, acum se duelează în Superligă. Și o fac pe același stadion, administrat de Primărie. Acum, miza este infinit mai mare, fiind vorba despre prețioasele poziții din campionat.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

După meciul de joi seară, orașul de sub Dealul Feleacului are parte de un duel cu repetiție între Universitatea și CFR. Dacă în Cupă au folosit rezervele, la jocul de sâmbătă ar trebuie să reapară pilonii, oamenii de bază ai celor două formații.

Universitatea Cluj trage cu dinții pentru a rămâne în primul eșalon fotbalistic. CFR are obiective înalte, dar și un deficit zdravăn la buget. „Ei pot alinia două, chiar trei echipe, noi avem 22 de jucători mari și tari”, s-a plâns Eugen Neagoe.

Universitatea care nu-l poate folosit pe „ex”-ul Alex Chipciu. Gruparea „șepcilor roșii” n-a plătit clauza prevăzută în contract și nu-l poate folosi contra CFR-ului, fosta lui formație.

Punctele din Europa aduc bani și recunoaștere internațională, astfel că Dan Petrescu va face echipa și în funcție și de meciul de joi, din Conference League.

Ocupantă a locului secund în grupă, CFR va merge în Turcia pentru duelul cu liderul Sivasspor, echipă care a câștigat oarecum nemeritat în tur, cu 1-0.

Jucătorii de la CFR Cluj au o primă de calificare în valoare de 200.000 de euro, pentru ajungerea în primăvara europeană.

Suma reprezintă aproximativ 30% din bonusul primit de la UEFA pentru depășirea fazei grupelor Conference League. Cei 200.000 de euro vor fi împărțiți de jucători în funcție de minutele jucate de fiecare în această competiție.

Așa cum în regiunea Piemonte (Italia) se spune că AC Torino este mai iubită în oraș decât Juventus, la fel se întâmplă și la Cluj, unde Universitatea revendică cifre mai mari în privința suporterilor decât CFR.

Asta în pofida faptului că trupa din Gruia domină fotbalul românesc cu autoritate în ultimul deceniu. La fel în Manchester (Anglia), unde City pretinde mai multă iubire locală comparativ cu United.

Superbet asigură o cotă de 2.2 pentru Final 2 (victorie CFR Cluj).

U Cluj vs CFR Cluj


2
Cotă

2.2

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol