​Două forțe ale Angliei, aflate momentan în afara luptei pentru titlu în cel mai tare campionat al lumii, Chelsea Londra și Manchester United, se înfruntă sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 19:30, în etapa a 13-a, pe stadionul „Stamford Bridge”.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Formația din capitala britanică a intrat pe mâna priceputului manager Graham Potter. Britanicul a intrat în pâine imediat după eșecul „albaștrilor” cu Dinamo Zagreb, din Ligă. Transferul de putere de la germanul Thomas Tuchel s-a făcut mult mai lin decât se așteptau analiștii din Insulă.

O remiză cu Salzburg, în jocul imediat următor, apoi 5 victorii la rând, dintre care două succese, 3-0 și 2-0 în Ligă contra celor de la AC Milan. Echipa are un singur gol primit în amintitele partide în care a terminat victorioasă.

Dacă apărarea s-a întărit prin aducerea puternicului senegalez Kalidou Koulibaly de la Napoli, situația este chinuitoare în atac, unde greul stă pe umerii lui Raheem Sterling, trecut pe linie moartă la Manchester City și nevoit să plece spre alte zări, și în picioarele gabonezului Pierre-Emerick Aubameyang, racolat pe ultima sută de metri de la Barcelona.

Ambii sunt „aripi” de meserie, nu vârfuri clasice, de forță, precum erau Romelu Lukaku, Didier Drogba, Diego Costa, Fernando Torres sau Olivier Giroud.

Trupa „diavolilor” nu s-a odihnit la mijlocul săptămânii. Miercuri, a avut meci cu Tottenham, în runda intermediară.

Cu două seri înainte, Cristiano Ronaldo a privit cu invidie la televizor gala de decernare a trofeului „Balonul de Aur”, ceremonie la care până de curând era protagonist, umăr la umăr, cu rivalul argentinian Leo Messi.

În continuare, Ronaldo nu-și găsește locul de titular (ba mai mult a fost și exclus din lot), iar Bruno Fernandes nu repetă cifrele și prestațiile din excelentul sezon trecut. Olandezul Erik ten Hag, manager adus cu surle și trâmbițe, face eforturi să o readucă la United în lupta pentru trofee, dar United nu este Ajax Amsterdam, echipă care de câteva sezoane n-are o rivală serioasă pentru titlu în Olanda.

Ultimele 4 partide directe au adus tot atâtea remize: de două ori 0-0 și de două ori 1-1. Dar, din când în când, cele două zburdă pe teren și dau naștere unor meciuri pasionante, cu garda jos, precum în 2020, când s-au marcat 4 goluri într-un Manchester United - Chelsea 1-3.

Superbet pune la bătaie cota 1.75 că se vor marca cel puțin 3 goluri în meci.

Chelsea vs Manchester United



Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol