Începe etapa a 15-a din Superliga de fotbal a României. Și demarează în trombă, cu duelul primelor două clasate. Se joacă în Giulești, vineri, 21 octombrie, de la ora 20:30. Ambele au evoluat marți, în Cupa României, însă doar Rapid a terminat fericită, Farul nereușind victoria. Duel între nașul Hagi și finul Mutu.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rapid s-a chinuit o repriză cu ACS Dumbrăvița. A fost condusă cu 1-0, dar până la pauză a egalat, iar în repriza secundă s-a desprins. S-a terminat 4-1 pentru giuleștenii lui Adi Mutu, care s-au instalat în fruntea grupei de Cupa României.

În prima etapă din faza grupelor, Farul a călcat în străchini, remizând, scor 2-2, cu CSM Alexandria. Chiar și cu o formulă experimentală de echipă, dobrogenii n-aveau voie să se împiedice.

S-a ales și Farul cu ceva bun, totuși. Meciul l-a scos în evidență pe Gabi Torje, ținut la naftalină în campionat, unde Hagi are de promovat tineri pe care să încaseze bani. Pe Torje a luat destul Timișoara, la vremea lui, mai ales că Hagi a fost antrenorul care l-a promovat la Poli.

În Superligă, situația este diferită de Cupă. Farul are un avans de 5 puncte în fruntea Superligii, dar Rapid trage tare în anul centenarului. Hagi a construit o filosofie sănătoasă la dobrogeni. Stilul ofensiv, cu pase mărunte, asigură posesie și goluri multe.

Metoda „Regelui” a fost dezvăluită de finul său. „L-am întrebat pe Hagi, acum 5-6 ani, 'Bă, ce le faci, mă?', zice 'Știi ce le fac? Fac antrenamente cu mingea până vomită. Să facă fotbal, fotbal, fotbal încontinuu, să aibă posesia'. La noi e tacticizat, nu poți să faci tactică.

Poți să faci tactică cu jucători de 70-80 de milioane, care au și piciorul, și mintea. La noi, cu jucători de 300-400.000, nu poți.

Așa, pune-i să joace ce pot ei să joace. Dă-le mingea să facă o oră, patru, că muncesc oamenii opt ore la fabrică.

Trei ore antrenament, că de-aia ai 15.000 salariu. Nu poți? Lasă-i pe alții care pot!”, a declarat, ofuscat, Gigi Becali.

Superbet deține cota 1.45 pentru șansă dublă X2 (remiză sau victorie Farul).

Rapid - Farul

X2
Cotă
1.45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol