Liderul din Premier League și-a amânat derby-ul intern contra campioanei Manchester City pentru a disputa joi, 20 octombrie, de la ora 20:00, partida europeană cu PSV Eindhoven.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Confruntarea fusese programată inițial pentru mijlocul lunii trecute, dar a fost decalată din cauza lipsei personalului de securitate pentru desfăşurarea în bune condiţii a meciului, a informat UEFA.

„Amânarea partidei este necesară în contextul în care majoritatea agenţilor de ordine sunt angrenaţi în asigurarea bunei desfăşurări a ceremoniilor de înmormântare a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii”, a indicat forul continental, la vremea respectivă.

Sunt primele două clasate în Grupa A din Liga Europa. Gruparea „tunarilor” are maximum de puncte după 3 runde, golaveraj 6-1.

PSV este pe locul 2, cu 7 puncte, golaveraj 11-2. Le urmează două echipe mici, Bodo/Glimt, cu 4 puncte, și FC Zurich, 0 puncte, astfel că remiza le-ar face să meargă la braț în primăvara europeană.

La Arsenal, managerul spaniol Mikel Arteta nu-i poate pune în teren pe Elneny, Smith Rowe și pe Zinchenko, accidentați, însă, în Europa, obișnuiește să-l înscrie pe lista lărgită pe românul Cătăllin Cîrjan, 19 ani. Îl ține însă doar pe banca de rezerve.

După 6-1 cu Utrecht, PSV a devenit cea mai prolifică formație din Eredivisie, cu 35 de goluri înscrise, peste campioana Ajax Amsterdam (34 de goluri marcate). După 10 runde, între cei doi granzi ai Olandei există o distanță de numai un singur punct, în favoarea „lăncierilor”.

Se simte mâna fostului mare vârf Ruud van Nistelrooy la echipă. Atacantul care a făcut furori la Manchester United și la Real Madrid, devenit între timp antrenor, a imprimat echipei un stil de atac.

La 46 de ani, Ruud se află la primul sezon ca „principal” la seniori, după ce a activat la naționala Olandei ca „secund”, apoi a lucrat la PSV Under-19 și la tineretul echipei pentru care a evoluat în intervalul 1998-2001 (înainte, evoluase pentru Heerenven, unde a fost coleg vreme de un sezon, 1997-1998, cu românul Mugur Gușatu).

Superbet are în ofertă cota 1.67 pentru GG (ambele marchează).

Arsenal vs PSV
GG


Cotă 1.67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol