Cupa României la fotbal încheie joi seară, 20 octombrie, prima etapă din faza grupelor. De la ora 21:00, pe stadionul „Cluj Arena” din Cluj-Napoca se vor alinia două concitadine: Universitatea și CFR. Rivalitatea este uriașă, duelul galeriilor depășind de multe ori, pe străzile din împrejurimi, normele legale.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Cei doi antrenori sunt pe val. Eugen Neagoe consolidează treptat o formație riguroasă, în timp ce CFR-ul lui Dan Petrescu este angrenat cu rezultate excelente și în Conference League.

Cu Neagoe pe bancă, ardelenii au prins roșu în obraji. În 8 meciuri cu noul antrenor pe bancă, U Cluj a încasat doar două bătăi, chiar cu primele două clasate din Superligă: 0-1 cu Rapid și 0-2 cu Farul, ultima în runda trecută.

„Mi-ar fi frică de Farul doar dacă ar juca Hagi”, și-a făcut curaj Neagoe, înainte de duelul cu liderul. Acum, la fel de bine ar putea spune că se teme de CFR doar dacă l-ar vedea dezechipându-se pe Dan Petrescu.

De pe 15 septembrie, CFR o ține doar în rezultate pozitive. Doar remiza cu UTA din campionat s-a infiltrat în linia perfectă de 5 victorii la rând, dintre care două succese cu Slavia Praga, fără gol primit, în grupele Conference League.

Nici ultimul meci, cel de luni, n-a fost unul facil, în Superligă. Trupa din Gruia a revenit de la 0-1 cu Sepsi Sf. Gheorghe, s-a impus cu 2-1 și s-a apropiat la 8 puncte de liderul Farul și la 3 puncte de Rapid, cu două restanțe rămase de disputat.

Cu un program încărcat, CFR nu se gândește prea mult la Cupă. Astfel că Petrescu va odihni titularii pentru luptele pe care le are de dus pe celelalte două fronturi principale, vizând accederea în primăvara europeană a Conference League și atacarea primei poziții în Superligă.

Din Grupa C a Cupei România mai fac parte CSM Alexandria, CSS Dumbrăvița, Farul Constanța și Rapid București. Primele două clasate merg mai departe. Rapid a câștigat cu Dumbrăvița, iar Farul a remizat cu Alexandria, ambele evoluând marți.

Superbet propune cota 1.95 pentru remiză la pauză.

U Cluj vs CFR Cluj
Remiză pauză


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol