Etapă intermediară în fotbalul din Anglia. Runda a 12-a din Premier League o aduce pe Tottenham Hotspur pe „Old Trafford”, pentru duelul programat să înceapă la ora 22:15. Ambele formații sunt angrenate puternic și în Europa.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

După 10 runde, Manchester United se află în Premier League pe locul 5, poziție de Europa League, cu 16 puncte. Visează însă la Top 4, pentru a reintra în circuitul Champions League.

Însă „diavolii” lui ten Hag nu reușesc să lege victoriile, deși se tot întăresc (ultimul nume mare venit este brazilianul Antony). A fost doar 0-0 cu Newcastle, în weekend, după un chinuitor 1-0 cu Omonia Nicosia, joi seară, în grupele Europa League.

Absențele sunt Greenwood, Bissaka, van de Beek, Maguire și Martial, în timp ce de la londonezi lipsește, nerefăcut după o accidentare, suedezul Kulusevski. Însă, la echipă se sudează de minune trioul ofensiv Richarlison-Son-Kane.

Manchester United este singura formație care a învins liderul Arsenal Londra în campionat, 3-1 pe 4 septembrie, în etapa a 6-a. Tot cu 3-1 s-a terminat și duelul avut de Tottenham în compania „tunarilor”, doar că de această dată s-a impus gruparea lui Arteta. Echipa lui Conte a evoluat atunci, în ultimele 30 de minute, în 10 oameni.

Tottenham este fruntașă în Premier League, cu doar 10 goluri încasate, la fel ca Arsenal, City și Chelsea.

Antonio Conte a urcat-o pe locul 3, cu 23 puncte, la egalitate de puncte cu campioana Manchester City, la 4 puncte în spatele liderului Arsenal. Și o duce excelent și în Liga Campionilor, unde conduce o grupă cu Olympique Marseille, Sporting Lisabona și Eintracht Frankfurt.

Tottenham vine după un 2-0 reconfortant cu Everton, care îi întărește poziția managerului Conte, dorit înapoi la Juventus Torino în locul lui Max Allegri, dar și la Inter, unde Simone Inzaghi are multe sincope.

După ce a ratat transferul la Manchester City, golgheterul Harry Kane n-a lăsat garda jos. A continuat să marcheze și să ajute echipa. Este al doilea în topul marcatorilor din Anglia, cu 9 reușite, în spatele „extraterestrului” Erling Haaland (15).

Superbet are cota 1.6 pentru GG (ambele marchează).

Manchester United vs Tottenham
GG


Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol