Real Madrid - Barcelona, derby-ul campionatului spaniol, este programat, duminică, 16 octombrie, de la ora 17:15, în etapa a 9-a, pe „Santiago Bernabeu”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Rich Graessle/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Real Madrid şi Barcelona se întâlnesc în episodul cu numarul 250 din „El Clasico”, referindu-ne aici doar la partidele oficiale.

Meciul este cel mai interesant din ultimii ani în condiţiile în care cele două echipe sunt de data aceasta în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte, fiecare cu câte 22, după opt etape.

Real Madrid se prezină la „El Clasico” după o victorie chinuită, 1-0 cu Getafe (d), dar şi după un egal scos în ultimul moment în faţa lui Şahtior Doneţk în Liga Campionilor, 1-1 (d).

Golgheterul echipei este Vinicius Junior, cu cinci reuşite; în La Liga, „albii” antrenaţi de Carlo Ancelotti au câştigat şapte meciuri şi au terminat unul singur la egalitate, cu Osasuna, 1-1 (a), în care Karim Benzema a ratat un penalty.

Antrenorul italian al lui Real Madrid nu se va putea baza la merele derby pe Thibaut Courtois (portarul belgian are o problemă musculară și va fi înlocuit de ucraineanul Andriy Lunin).

Barcelona pare capabilă să se bată la titlu în acest sezon, egalul din prima etapă, 0-0 cu Rayo Vallecano (a), fiind urmat de şapte victorii consecutive în campionat.

În schimb, catalanii sunt aproape eliminaţi din Liga Campionilor, înca din faza grupelor, după egalul de la mijlocul săptămânii, 3-3 cu Inter Milano (a). Golgheterul echipei şi al campionatului este polonezul Robert Lewandowski, care a marcat deja de nouă ori.

Xavi Hernandez, antrenorul echipei „blaugrana”, are şi el probleme de lot: Ronald Araujo și Jules Kounde, fundașii pe care se baza la startul sezonului, sunt accidentați, lista fiind completată şi de Andreas Christensen.

Astfel, în centrul defensivei, lângă Eric Garcia va apărea „veteranul” Gerard Pique.

Cele două echipe au disputat 184 de meciuri în campionat: Real Madrid a câştigat 76, Barcelona s-a impus în 73, iar alte 35 s-au terminat la egalitate.

Curios este că golaverajul este perfect egal, 295-295.

Altfel, Real Madrid a câștigat cinci din ultimele şase partide cu Barcelona, în toate competițiile, dar în cel mai recent meci disputat pe „Santiago Bernabeu” catalanii s-au impus cu 4-0.

Superbet oferă cota 1,57 pentru cel puţin trei goluri marcate în meciul Real Madrid - Barcelona.

Real Madrid vs Barcelona



Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol