Torino - Juventus, meci contând pentru etapa a 10-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19:00, pe „Stadio Olimpico”, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Prima Sport 3 şi Orange Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Torino - Juventus sau „Derby della Mole” este meciul care împarte în două oraşul de la poalele Alpilor: numele vine de la Mole Antonelliana, un reper major și simbolul arhitectural al capitalei piemonteze.

Torino - Juventus este primul derby al fotbalului italian şi cea mai veche întâlnire în curs între două echipe cu sediul în acelaşi oraş.

Torino se află exact la jumătatea clasamentului, cu 11 puncte strânse în cele nouă meciuri de până acum, dar „I Granata” vin după o remiză şi trei înfrângeri în ultimele patru etape din Serie A, egalul fiind bifat chiar în etapa precedentă, 1-1 acasă cu Empoli.

Golgheterul echipei antrenate de croatul Ivan Juric este conaţionalul acestuia, Nikola Vlasic (împrumutat de la West Ham United), cu trei reuşite.

Juventus ocupă locul 8, cu 13 puncte strânse în cele nouă etape, şi trece printr-unul din cele mai proaste momente din istorie: în ultimele cinci meciuri de campionat, „Bătrâna Doamnă” a câştigat unul singur (3-0 acasă cu Bologna), a remizat în două (1-1 pe terenul Fiorentinei şi 2-2 la Torino cu Salernitana) şi a pierdut de alte două ori (0-1 cu Monza şi 0-2 cu Milan, ambele în deplasare).

În plus, la mijlocul săptămânii, a pierdut cu 0-2 în Israel meciul din UEFA Champions League cu Maccabi Haifa şi este ca şi eliminată din competiţie încă din faza grupelor.

Golgheterul echipei antrenate de Massimiliano Allegri este sârbul Dusan Vlahovic, care a marcat de cinci ori în acest sezon de Serie A.

Cele două echipe s-au întâlnit de 154 de ori în Serie A: Juventus a câştigat 74 de partide, Torino s-a impus în 35, iar 45 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

În stagiunea precedentă, Juventus a câştigat disputa cu Torino în meciul de pe „Stadio Olimpico”, scor 1-0, iar în retur a fost egal, 1-1.

Altfel, de menţionat că nu a existat niciun rezultat de 0-0 în „Derby della Mole” în ultimii 13 ani şi că ultima victorie a lui Torino în faţa lui Juventus datează din 2015.

Superbet oferă cota 1,40 pentru cel puţin două goluri marcate în meciul Torino - Juventus.

Torino vs Juventus



Cotă 1.40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol